Još jedan vehabija iz BiH poginuo u Siriji

Još jedan vehabija iz BiH poginuo u Siriji

26 septembra 2013

vehabije127966862Tačno devet dana nakon što je objavljeno da je na ratištu u Siriji stradao 41-godišnji Derviš Halilović zvani Omar iz sela Smajići kod Nemile, stižu nove vesti o pogibijama bh. državljana u toj ratom zahvaćenoj državi.

Prema informacijama sa portala „Vijesti Ummeta“, koji je blizak selefijskoj zajednici na Balkanu, u Siriji je ovaj put stradao Emedin Velić (Musena) iz Sarajeva.

Pomenuti portal je ovu informaciju propratio naslovom „Još jedan junak-lav sa Balkana šehidio u Siriji“.

„Brat je pogođen u žestkoj borbi i okršaju sa alevijskim mušricima, u stomak i nogu, prilikom njegovog pokušaja, a kako dolikuje junacima i hrabrima, da ne ostavi i izvuče brata Zubejra Turkmena“, prenosi navedeni portal koji je, takođe, prošle sedmice prvi preneo vest o smrti Halilovića.

Prema istim izvorima, osim stradalog Velića, još jedan borac bošnjačke nacionalnosti, ranjen je u stomak i „uspešno je operisan i dobro se oseća“.

Uz vest su prenesene i fotografije na kojima je Velić u društvu Bajre Ikanovića, koji je 2007. godine osuđen za terorizam na Sudu BiH. Ikanović se, takođe, nalazi u Siriji i navodno je već bio ranjen.

Prema operativnim, ali neslužbenim informacijama, u Siriji na strani pobunjenika ratuje i oko 140 Albanaca sa Kosova, iz Albanije, Makedonije i Crne Gore, ali je potpuno izvesno da je i ta brojka veća.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *