ЈОШ ЈЕДНА АРМИЈА КРЕЋЕ НА АСАДА! Ако не оду у Сирију, Американци ће им срушити власт

JOŠ JEDNA ARMIJA KREĆE NA ASADA! Ako ne odu u Siriju, Amerikanci će im srušiti vlast

25 aprila 2018

Prema Trampovom hibridnom planu za Siriju zemlje Persijskog zaliva moraju da zauzmu delove Sirije na kojima se nalaze američke baze, kako bi se SAD povukle iz zemlje. Te zemlje bi prema istom planu imale dalju političku i vojnu podršku SAD.

Katarsko ministarstvo odbrane se obavezalo da pošalje svoje trupe u Siriju kako ne bi izgubili političku i vojnu podršku Amerike, rečeno je tokom razgovora između Donalda Trampa i saudijskog ministra spoljnih poslova Adela Džubeira.Američki predsednik Donald Tramp je u utorak rekao da želi da bogate zemlje Bliskog Istoka pošalju svoje armije u Siriju, Irak i Avganistan.

‘Katar mora da pošalje svoje trupe u Siriju pre nego što predsednik SAD otkaže podršku Kataru u vidu povlačenja američke baze sa teritorije te zemlje“, rekao je saudijski šef diplomatije.

On je rekao da su SAD učinile Katar bezbednim i da mogu da im sruše vlast za manje od nedelju dana.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Kreteni iz Katara posluzuju Trampa.

  • Branko says:

   A kreteni iz Srbije ne?

 2. Miraš says:

  Nekoliko 1000 Amerikanaca + Kurdske vojne snage kao američke proksi snage u severnoj i jugoističnoj Siriji ubrzo će se pokazati kao nedovoljne! Kurdske snage broje oko 60.000 sa ambicijom da porastu na 100.000. U bližoj budućnosti prete im gotovo istovremeno dve kopnene ofanzive: turskih vojnih snaga i snaga SAA. Amerikanci ako ubrzo ne ubace nova vojna pojačanja u Siriju bežaće iz Sirije kao nekad iz Južnog Vijetnama. Ne verujem da će se američke vojne snage povući ako uspeju da blagovremeno ubace nova pojačanja. Priča o povlačenju američkih snaga iz Sirije po svoj prilici služi samo kao lažni povod. Snage SAA za oko 2 meseca završiće sve tekuće i najavljene operacije i onda mogu da pokrenu operacije za oslobadjanje teritorija Sirije koje trenutno drže Kurdi i Amerikanci zajedno. Turska je juče najavila nastavak operacija u Severnoj Siriji što naša štampa nije prenela. Zatim od juče je u poseti SAD ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman. Treba da se susretne sa Džemsom Matisom i sa Džonom Boltonom Trampovima savetnikom za nacionalnu bezbednost. Na tim susretima će razmatrati sirijsku krizu i širenje uticaja Irana u čitavom regionu. Izgleda da uprežu sve muslimane na Bliskom Istoku u što veći medjusobni sukob, a u interesu Izraela i SAD.

 3. Miraš says:

  Turska nije objavila sa kolikim snagama će nastaviti svoje operacije u severnoj Siriji, ali treba imati u vidu da naprimer Kopnena vojska Turske ima ukupno preko 400.000 vojnika. Snage SAA aktivni sastav je otprilike oko 220.000 -260.000 vojnika, a treba dodati i sve njihove saveznike kao Iran, Palestinici, itd. Kurdi imaju izmedju 60.000 i 100.000 vojnika, ali izmedju turskih snaga i snaga SAA izgledaju kao lagani biskvit za brzo grickanje. Zatim sada se nalaze izmedju dve vatre jer kad Turska pokrene operaciju na krajnjem severu Sirije ovi drugi mogu da napadnu kurdske pozicije sa juga na različitim mestima.

 4. Miraš says:

  Tek ovo> "Američki predsednik Donald Tramp je u utorak rekao da želi da bogate zemlje Bliskog Istoka pošalju svoje armije u Siriju, Irak i Avganistan." Avganistan je istočni sused Irana, a Irak južni. Veoma bogate zemlje Bliskog istoka mogu da angažuju plaćeničke snage u svojim armijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *