ЈОШ ЈЕДНА БРУКА НАТО ПАКТА: Да ли има краја срамоћењу (ВИДЕО)

JOŠ JEDNA BRUKA NATO PAKTA: Da li ima kraja sramoćenju (VIDEO)

8 novembra 2018

Fregata Ratne mornarice Norveške „Helga Ingstad“, koja se jutros sudarila sa naftnim tankerom „TS Sola“ u području norveške luke Bergen, mogla bi uskoro da potone, saopštila je Spasilačka služba Norveške.

„U pukotinu koja je nastala na brodu u sudaru ulazi više vode, nego što može da se izbaci“, rekao je predstavnik Spasilačke službe Norveške Ejrik Vale.

Nakon sudara sa tankerom komandir je usmerio fregatu ka obali, pokušavši da je nasuče i tako je spasi, ali u tome nije uspeo, pišu norveški mediji.

Nesreća se desila rano jutros u Ejgardenu. U trenutku sudara fregata sa protivraketnim sistemom „Idžis“ vraćala se sa velikih vojnih vežbi NATO-a, koje je trebalo da budu održane u Norveškoj i duž njene obale. Na brodu se nalazilo 137 osoba. Vlasti su počele spasilačku operaciju, evakuisano je 127 osoba, od koji je sedmoro povređeno.

Trenutno se na fregati nalazi deset ljudi koji drže kontrolu nad brodom.

Članovi posade tankera nisu povređeni.

Podsetimo, grupa američkih brodova, na čelu sa nosačem aviona „Hari Truman“, zbog jake bure u severnom Atlantiku bila je prinuđena da pre vremena napusti područje u kojem se održavaju velike vojne vežbe NATO-a „Trajdent džankčer 2018“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Mickey Jones says:

  Spasli bi oni brod ali ne mogu da nađu kofu: "...Pa probaj sa kofom. I to baš sa ovom! Zar ne vidiš kofu?! O, šegrte moj! Ali kofa je bušna, je bušna, je bušna. Kofa je bušna! O majstore moj!..."

 2. Rale says:

  Sreća njihova pa prekidoše tu bruku.Mogli su zartati međusobno da nastaviše ...:)))

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  ovo su majstorski manevri NATO pakta a čudi me da i hrvati nisu sudelovali ;-)))

  • Darko says:

   Hrvatski je tanker 😂

 4. milorad says:

  KAKO im je to upelo? Izgleda da su svi bili pijani ko mazge na brodu i niko nije gledao u radar to je jedino objašnjenje za ovakav sudar, tanker je ko SLON velik na radaru nema šanse da ga nisu detektovali.

  • Deda Micko says:

   Da li si cuo za rec "marihuana"???

  • Velika Metla says:

   Milorad,njihovi radari su detektovani SAMO na ruske plovne objekte:::::::)))))))))

 5. raikkonen says:

  vezbati...vezbati...i jos vise vezbati do poslednje fregate..korvete i ostala korita, a inace tankerom upravljao putin, a hakeri probili radar i preuzele komande nad nato koritom...ko je ta budala da mi je znati koja je organizirala ovakvu vezbu na pocetku zime u severnom ledenom okeani!?..pa smrznuce se nato bojovnici rusi nisu ni usli u rat a oni poceli da se raspadaju..jos malo pocece sami da odu kod rusa kao zarobljenici...hahahaha..ovi su ocigledno samoubice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *