ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!?

JOŠ JEDNA DRŽAVA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA!?

18 januara 2019

„Svima je poznato da su nam tražili da napravimo suspenziju naših aktivnosti na šest meseci, a da oni suspenduju takse koje su nam uveli. Da li to važi i za Ameriku da će ona prestati da lobira? „

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da bi u ponedeljak, 21. januara još jedna zemlja mogla da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.Navodeći da je Beograd uspeo da vrati pitanje Kosova kao „glavnu temu dnevnog reda“, Dačić je kazao da mu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, tokom jučerašnje posete predsednika te zemlje Vladimira Putina, rekao da je za Beograd „istorijski uspeh da 12 zemalja povuče priznanje Kosova“.

– Svima je poznato da su nam tražili da napravimo suspenziju naših aktivnosti na šest meseci, a da oni suspenduju takse koje su nam uveli. Da li to važi i za Ameriku da će ona prestati da lobira? Na Savetu bezbednosti su rekli ‘pozivamo sve zemlje da priznaju nezavisnost Kosova’. Mi na sve to nismo pristali i nastavljamo dalje sa našim radom. Sutra nastavljamo dalje pregovore, ponedeljak je dan kada se može očekivati da još jedna zemlja povuče priznanje – kazao je Dačić.

KOMENTARI3 komentara

  1. Zoran says:

    U Srbiji mozda svi ponesto rade od politicara, ali Vucic NISTA, samo laze i maze.

  2. Zoran says:

    Kad ce Amerika da povuce?

  3. milos says:

    The Republic of Palau

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *