ЈОШ ЈЕДНА НАТО БАЗА на границама Србије

ЈОШ ЈЕДНА НАТО БАЗА на границама Србије

14 јула 2018

Црногорско Министарство одбране саопштило је да ће се на планини Сињајевини, на североистоку државе, саградити полигон за гађање, уништавање вишка наоружања и једну врсту НАТО базе.Међутим, будући да је општина Мојковац, у којој се налази Сињајевина, пре неколико година добила 300.000 евра од ЕУ како би промовисала Сињајевину у регионални парк, Министарство одбране је затражило од општина којима Сињајевина припада, да се изјасне о градњи војних полигона на том подручју, преноси данас лист „Политика“.

Како се наводи, Влада Црне Горе се одлучила на тај корак јер пројекат ЕУ није обавезујући.

Општине Мојковац и Колашин добиле су писмо од Министарства одбране у којем траже да се изјасне да ли „постоји сметња да се на Сињајевини, ускоро регионалном парку, граде војни полигони за бојна гађања и за уништавање убојитих средстава“.

Становници месне заједнице Липовска бистрица противе се таквој одлуци, наводећи да неће „дати планину ни за какве базе“.

„Савина вода је једино извориште питке воде у том делу Сињајевине. Све те воде би било каквим активностима неког већег домета биле угрожене, а тим водама били бисмо угрожени и ми. Уз то би били угрожени и пашњаци“, изјавио је председник МЗ Липовска бистрица Петар Кекер, наводи „Политика“.

KOMENTARI5 коментара

 1. Бели Орао says:

  Недајте својих извора и планина проклетим натовцима нек иду за Колотадо па тамо тренирају гађање и уништавање старих бојних отрова и радио активне муниције!!!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Dok vam uvrnuti kauboji sve ne unište i zagade a vas pretvore u kopače po kontejnerima i emigrante kao što su uradili sa svojim poslušnicima hrvatima, muslimanima i šiptarima a da ne govorimo o IDIL propalicama kako su ih njihovi saveznici kaubiji "zaštitili" od Rusa, vi se pameti nećete dozvati. Ali ni to uopšte nije problem, taman da se očistite svi skupa sa Balkana pa da se usostavi V.Srbija kako i dolikuje Balkanu.

 3. Miraš. says:

  Članice EU i NATO će odsad uredno da plaćaju 2%, ubrzo i 4%, te NATO baze će da niču skoro kao gremlini. Zasad pričaju da prave ovu bazu samo zbog poligona зa gadjanje i zbog uništavanja municije ali u praksi mogu da naprave bolje opremljenu i značajniju NATO bazu. Pritom treba imati u vidu da Sinjajevina je najprostornija crnogorska planina i nalazi se u severnom delu Crne Gore. Sa južne i jugozapadne strane oivičena je rekom Moračom, a sa severne i severozapadne rekom Tarom. Plato Sinjajevine proteže se sve do Durmitora.

 4. Miraš. says:

  Jedino da legendarni krički Vojvoda Kaloka ustane iz groba i sve to rastera. Ne zna se gde je tačno sahranjen a pretpostavlja se negde baš na planini Sinjajevini. Sve priče o hrabrim i ratobornim Drobnjacima, ovima ili onima iz Crne Gore i njihovim potomcima sada se mogu okačiti mačku o rep.

 5. dane Radakovic says:

  ZBOGOM NJEGOSU NEMA VISE SRBSKE CRNE GORE SRBI VOLE TITA A NE NJEGOSA OCA CRNE GORE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u