ЈОШ ЈЕДНА НАТО БАЗА на границама Србије

JOŠ JEDNA NATO BAZA na granicama Srbije

14 jula 2018

Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će se na planini Sinjajevini, na severoistoku države, sagraditi poligon za gađanje, uništavanje viška naoružanja i jednu vrstu NATO baze.Međutim, budući da je opština Mojkovac, u kojoj se nalazi Sinjajevina, pre nekoliko godina dobila 300.000 evra od EU kako bi promovisala Sinjajevinu u regionalni park, Ministarstvo odbrane je zatražilo od opština kojima Sinjajevina pripada, da se izjasne o gradnji vojnih poligona na tom području, prenosi danas list „Politika“.

Kako se navodi, Vlada Crne Gore se odlučila na taj korak jer projekat EU nije obavezujući.

Opštine Mojkovac i Kolašin dobile su pismo od Ministarstva odbrane u kojem traže da se izjasne da li „postoji smetnja da se na Sinjajevini, uskoro regionalnom parku, grade vojni poligoni za bojna gađanja i za uništavanje ubojitih sredstava“.

Stanovnici mesne zajednice Lipovska bistrica protive se takvoj odluci, navodeći da neće „dati planinu ni za kakve baze“.

„Savina voda je jedino izvorište pitke vode u tom delu Sinjajevine. Sve te vode bi bilo kakvim aktivnostima nekog većeg dometa bile ugrožene, a tim vodama bili bismo ugroženi i mi. Uz to bi bili ugroženi i pašnjaci“, izjavio je predsednik MZ Lipovska bistrica Petar Keker, navodi „Politika“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Nedajte svojih izvora i planina prokletim natovcima nek idu za Kolotado pa tamo treniraju gađanje i uništavanje starih bojnih otrova i radio aktivne municije!!!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Dok vam uvrnuti kauboji sve ne unište i zagade a vas pretvore u kopače po kontejnerima i emigrante kao što su uradili sa svojim poslušnicima hrvatima, muslimanima i šiptarima a da ne govorimo o IDIL propalicama kako su ih njihovi saveznici kaubiji "zaštitili" od Rusa, vi se pameti nećete dozvati. Ali ni to uopšte nije problem, taman da se očistite svi skupa sa Balkana pa da se usostavi V.Srbija kako i dolikuje Balkanu.

 3. Miraš. says:

  Članice EU i NATO će odsad uredno da plaćaju 2%, ubrzo i 4%, te NATO baze će da niču skoro kao gremlini. Zasad pričaju da prave ovu bazu samo zbog poligona za gadjanje i zbog uništavanja municije ali u praksi mogu da naprave bolje opremljenu i značajniju NATO bazu. Pritom treba imati u vidu da Sinjajevina je najprostornija crnogorska planina i nalazi se u severnom delu Crne Gore. Sa južne i jugozapadne strane oivičena je rekom Moračom, a sa severne i severozapadne rekom Tarom. Plato Sinjajevine proteže se sve do Durmitora.

 4. Miraš. says:

  Jedino da legendarni krički Vojvoda Kaloka ustane iz groba i sve to rastera. Ne zna se gde je tačno sahranjen a pretpostavlja se negde baš na planini Sinjajevini. Sve priče o hrabrim i ratobornim Drobnjacima, ovima ili onima iz Crne Gore i njihovim potomcima sada se mogu okačiti mačku o rep.

 5. dane Radakovic says:

  ZBOGOM NJEGOSU NEMA VISE SRBSKE CRNE GORE SRBI VOLE TITA A NE NJEGOSA OCA CRNE GORE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *