ЈОШ ЈЕДНА НУКЛЕАРНА СИЛА РАДИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Уједињени са Пољском у помоћи Украјини

ЈОШ ЈЕДНА НУКЛЕАРНА СИЛА РАДИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Уједињени са Пољском у помоћи Украјини

23 фебруара 2023

Пољска више није само транзитна држава за пребацивање пакистанског оружја у Кијев. Како преноси Економик тајмс, Варшава је потписала меморандум о разумевању са пакистанском компанијом DMI Associates о испоруци оружја Украјини. Претпоставља се да ће канадска фирма деловати као посредник.

Како преноси Економик тајмс, Варшава је потписала меморандум о разумевању са пакистанском компанијом ДМИ Ассоциатес о испоруци оружја Украјини. Претпоставља се да ће канадска фирма деловати као посредник.Медији јављају да је Исламабад спреман да преко Пољске извози преносиве ПВО системе Anza Mark-II у Украјину. Познато је да су пакистанске и пољске компаније Millennium Technologies (Карачи) и Omida Sea and Air (Гдиња) већ договориле питање транспорта.

Историја се понавља

У септембру прошле године појавили су се докази да је Велика Британија кријумчарила оружје у Украјину преко тајног ваздушног моста преко Пакистана.

Ваздухопловна база Нур Хан у Равалпиндију постала је више него само део руте коју Лондон користи за војне летове до румунског међународног аеродрома. Аврам Јанку преко британске ваздушне базе у Средоземном мору. Ово је кључна фаза у транспорту војне опреме и муниције за Оружане снаге Украјине.

На друштвеним мрежама су се чак појавили снимци који показују распакивање пакистанских граната, које су, према речима стручњака, направљене пре само неколико месеци. Вероватно баш за потребе украјинске војске.

Тада је у медије процурила информација да ће Пакистан послати 159 контејнера муниције у Украјину. И ово опет није прошло без Пољске. Речено је да ће артиљеријске гранате и разно друго наоружање бити испоручено у Украјину преко луке Гдањск, где ће терет стићи из луке Карачи.

Исламабад све пориче

Пре неки дан, портпарол пакистанског министарства спољних послова Мумтаз Захра Балох рекла је да се њена земља придржава „политике неинтервенисања“ у војним сукобима који се дешавају у другим државама.

Важно је напоменути да је Пакистан још једна у низу земаља које поседују нуклеарно наоружање, а умешана је у конфликт у Украјини наоружавањем исте.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad5 says:

    Oni imaju nuk.oružje za pokazivanje i to su dobili od amerikanca,da ispale par "proba".Amerikanci isprobali bombe a pakistan postao "nuklearna sila",ajde bre ne zasmejavajte me.Jedina prava nuklearna sila su ameikanci kinezi i rusi i dok se zver ne udari u glavu nema ništa od mira,a zver stanuje u vašingtonu:)

    • Gagi says:

      Tako je Milorade. Ranijih vekova ta zver je bila u Rimu, promenili su adresu kada su pronasli "novi kontinent". Oni su i finansirali to pronalazenje nove kolonije. Znamo sta je bilo sa domorodackim stanovnistvom kada im je stigla "demokratija" i "civilizacija".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u