ЈОШ ЈЕДНА НУКЛЕАРНА СИЛА РАДИ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Уједињени са Пољском у помоћи Украјини

JOŠ JEDNA NUKLEARNA SILA RADI PROTIV RUSIJE: Ujedinjeni sa Poljskom u pomoći Ukrajini

23 februara 2023

Poljska više nije samo tranzitna država za prebacivanje pakistanskog oružja u Kijev. Kako prenosi Ekonomik tajms, Varšava je potpisala memorandum o razumevanju sa pakistanskom kompanijom DMI Associates o isporuci oružja Ukrajini. Pretpostavlja se da će kanadska firma delovati kao posrednik.

Kako prenosi Ekonomik tajms, Varšava je potpisala memorandum o razumevanju sa pakistanskom kompanijom DMI Associates o isporuci oružja Ukrajini. Pretpostavlja se da će kanadska firma delovati kao posrednik.Mediji javljaju da je Islamabad spreman da preko Poljske izvozi prenosive PVO sisteme Anza Mark-II u Ukrajinu. Poznato je da su pakistanske i poljske kompanije Millennium Technologies (Karači) i Omida Sea and Air (Gdinja) već dogovorile pitanje transporta.

Istorija se ponavlja

U septembru prošle godine pojavili su se dokazi da je Velika Britanija krijumčarila oružje u Ukrajinu preko tajnog vazdušnog mosta preko Pakistana.

Vazduhoplovna baza Nur Han u Ravalpindiju postala je više nego samo deo rute koju London koristi za vojne letove do rumunskog međunarodnog aerodroma. Avram Janku preko britanske vazdušne baze u Sredozemnom moru. Ovo je ključna faza u transportu vojne opreme i municije za Oružane snage Ukrajine.

Na društvenim mrežama su se čak pojavili snimci koji pokazuju raspakivanje pakistanskih granata, koje su, prema rečima stručnjaka, napravljene pre samo nekoliko meseci. Verovatno baš za potrebe ukrajinske vojske.

Tada je u medije procurila informacija da će Pakistan poslati 159 kontejnera municije u Ukrajinu. I ovo opet nije prošlo bez Poljske. Rečeno je da će artiljerijske granate i razno drugo naoružanje biti isporučeno u Ukrajinu preko luke Gdanjsk, gde će teret stići iz luke Karači.

Islamabad sve poriče

Pre neki dan, portparol pakistanskog ministarstva spoljnih poslova Mumtaz Zahra Baloh rekla je da se njena zemlja pridržava „politike neintervenisanja“ u vojnim sukobima koji se dešavaju u drugim državama.

Važno je napomenuti da je Pakistan još jedna u nizu zemalja koje poseduju nuklearno naoružanje, a umešana je u konflikt u Ukrajini naoružavanjem iste.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    Oni imaju nuk.oružje za pokazivanje i to su dobili od amerikanca,da ispale par "proba".Amerikanci isprobali bombe a pakistan postao "nuklearna sila",ajde bre ne zasmejavajte me.Jedina prava nuklearna sila su ameikanci kinezi i rusi i dok se zver ne udari u glavu nema ništa od mira,a zver stanuje u vašingtonu:)

    • Gagi says:

      Tako je Milorade. Ranijih vekova ta zver je bila u Rimu, promenili su adresu kada su pronasli "novi kontinent". Oni su i finansirali to pronalazenje nove kolonije. Znamo sta je bilo sa domorodackim stanovnistvom kada im je stigla "demokratija" i "civilizacija".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *