ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА РУСА: „Спутњик Ве“ ефикасан и против новог соја вируса који потреса свет

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА РУСА: „Спутњик Ве“ ефикасан и против новог соја вируса који потреса свет

21 децембра 2020

Руска вакцина „Спутњик Ве“ је ефикасна против нове мутације вируса корона откривене у бројним европским земљама, изјавио је директор Руског фонда за директне инвестиције (РФПИ) Кирил Дмитријев

„Потврђујемо да је, према нашим информацијама, ‘Спутњик Ве’ изузетно ефикасан против нове мутације вируса откривеног у Европи. Подједнако је ефикасан и против тог соја и против постојећих“, истакао је Дмитријев на састанку поводом потписивања меморандума о сарадњи у борби против вируса корона.Он је додао да је „Спутњик Ве“ показао своју ефикасност упркос претходним мутацијама у С-протеину.

Подсетимо, руски Национални истраживачки центар „Гамалеја“, англо-шведска биофармацеутска компанија „Астра Зенека“, Руски фонд за директне инвестиције и компанија „Р Фарм“ потписали су меморандум о сарадњи у борби против вируса корона.

Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију ковида 19, коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције. Вакцина се заснива на проученој и провереној платформи хуманих аденовирусних вектора, чије су важне предности безбедност, ефикасност и непостојање дугорочних нежељених ефеката.

Ова руска вакцина гарантује безбедност од вируса корона 96 одсто, а у случају и да човек који је вакцинисан и оболи овом инфекцијом, његова клиничка слика ће бити изузетно блага.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u