ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА РУСА: „Спутњик Ве“ ефикасан и против новог соја вируса који потреса свет

JOŠ JEDNA POBEDA RUSA: „Sputnjik Ve“ efikasan i protiv novog soja virusa koji potresa svet

21 decembra 2020

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ je efikasna protiv nove mutacije virusa korona otkrivene u brojnim evropskim zemljama, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev

„Potvrđujemo da je, prema našim informacijama, ‘Sputnjik Ve’ izuzetno efikasan protiv nove mutacije virusa otkrivenog u Evropi. Podjednako je efikasan i protiv tog soja i protiv postojećih“, istakao je Dmitrijev na sastanku povodom potpisivanja memoranduma o saradnji u borbi protiv virusa korona.On je dodao da je „Sputnjik Ve“ pokazao svoju efikasnost uprkos prethodnim mutacijama u S-proteinu.

Podsetimo, ruski Nacionalni istraživački centar „Gamaleja“, anglo-švedska biofarmaceutska kompanija „Astra Zeneka“, Ruski fond za direktne investicije i kompanija „R Farm“ potpisali su memorandum o saradnji u borbi protiv virusa korona.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina se zasniva na proučenoj i proverenoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Ova ruska vakcina garantuje bezbednost od virusa korona 96 odsto, a u slučaju i da čovek koji je vakcinisan i oboli ovom infekcijom, njegova klinička slika će biti izuzetno blaga.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *