ЈОШ ЈЕДНА ТУРСКА БАЗА У СИРИЈИ и одмах крв до колена

ЈОШ ЈЕДНА ТУРСКА БАЗА У СИРИЈИ и одмах крв до колена

12 јула 2020

Турска је повећавала своје војно присуство у граду Рас ал Аин на северу сиријске Ал-Хасаке, саопштила је 10. јула Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Према лондонској групи за праћење, турска војска основала је нову базу у месту Тел Халаф, у близини Рас ал Аин.

Поред тога, турске снаге су виђене патролирањем центра градова Рас ал Аин. СОХР тврди да ове нове мере имају за циљ да гарантују безбедност града који се налази одмах на граници са Турском.

„Турске снаге желе да регулишу оружане аспекте у граду, ставе их под своју контролу и казне сваког ко носи оружје у њему, осим полиције и протурских фракција“, наводи се у извештају СОХР-а.

Раније овог месеца у Рас ал Аину се водила жестока битка између милитаната које подржавају Турци. Најмање четворица милитаната и млада девојка убијени су у сукобима.

Град је такође погодио низ експлозија у последњих неколико месеци. Осам особа је убијено и повређено као последица последње експлозије, која се догодила 4. децембра.

Рад на обезбеђењу Рас ал Аина вероватно је повезан са напорима Турске да обезбеди сопствену границу са Сиријом. Турске снаге занемарују погоршавајући безбедносну ситуацију у областима које се налазе довољно далеко од граничне линије, као што је Африн у северном Алепу.

(Правда)

KOMENTARI3 коментара

 1. persida says:

  Putin i Edogan uspesno sprovode cionisticke planove. Da nije tako, Putin bi odavno izvukao usi jajari Erdoganu. Ali, ne moze, obojica su pod kontrolom Mosada.

  • Slobodanka says:

   Lupaš totalne gluposti, demantuješ sama sebe. Cionistički plan je bio stvaranje kurdske države, najpre Iračkog kurdistana u sklopu konačnog komadanja nakada moćne države Irak, a posebna korist je da bi preoteli iračku naftu. I odmah zatim usledilo je stvaranje Sirijskog Kurdistana kojim bi da raskomadaju i oslabe Siriju i preotmu sirijsku naftu. Iran je takodje meta, a iz njega bi isčupali još jedan deo Kurdske države. Putin ne može značajno da "izvuče uši Erdoganu" jer zbog toga bi ubrzo ušao u totalni rat sa Turskom i time bi oslabio pozicije ruske vojske u Siriji. Zapravo ako bi Putin dozvolio rusko-turski sukob time bi učinio veliku uslugu cionistima da dalje komadaju države Bliskog istoka kako oni žele. Zato do daljnjeg Putin mora da trpi Erdogana kakav god da je > do nastanka povoljnije situacije. Povoljna situacija bi bila naprimer: slabljenje i osipanje NATO-a, sve manje angažovanje SAD u ratovima na Bliskom Istoku, itd.

  • Miraš says:

   Koliko te cionisti plaćaju da povazdan serkiš i kakiš protiv Rusije?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u