ЈОШ ЈЕДНА ТУРСКА БАЗА У СИРИЈИ и одмах крв до колена

JOŠ JEDNA TURSKA BAZA U SIRIJI i odmah krv do kolena

12 jula 2020

Turska je povećavala svoje vojno prisustvo u gradu Ras al Ain na severu sirijske Al-Hasake, saopštila je 10. jula Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Prema londonskoj grupi za praćenje, turska vojska osnovala je novu bazu u mestu Tel Halaf, u blizini Ras al Ain.

Pored toga, turske snage su viđene patroliranjem centra gradova Ras al Ain. SOHR tvrdi da ove nove mere imaju za cilj da garantuju bezbednost grada koji se nalazi odmah na granici sa Turskom.

„Turske snage žele da regulišu oružane aspekte u gradu, stave ih pod svoju kontrolu i kazne svakog ko nosi oružje u njemu, osim policije i proturskih frakcija“, navodi se u izveštaju SOHR-a.

Ranije ovog meseca u Ras al Ainu se vodila žestoka bitka između militanata koje podržavaju Turci. Najmanje četvorica militanata i mlada devojka ubijeni su u sukobima.

Grad je takođe pogodio niz eksplozija u poslednjih nekoliko meseci. Osam osoba je ubijeno i povređeno kao posledica poslednje eksplozije, koja se dogodila 4. decembra.

Rad na obezbeđenju Ras al Aina verovatno je povezan sa naporima Turske da obezbedi sopstvenu granicu sa Sirijom. Turske snage zanemaruju pogoršavajući bezbednosnu situaciju u oblastima koje se nalaze dovoljno daleko od granične linije, kao što je Afrin u severnom Alepu.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Putin i Edogan uspesno sprovode cionisticke planove. Da nije tako, Putin bi odavno izvukao usi jajari Erdoganu. Ali, ne moze, obojica su pod kontrolom Mosada.

  • Slobodanka says:

   Lupaš totalne gluposti, demantuješ sama sebe. Cionistički plan je bio stvaranje kurdske države, najpre Iračkog kurdistana u sklopu konačnog komadanja nakada moćne države Irak, a posebna korist je da bi preoteli iračku naftu. I odmah zatim usledilo je stvaranje Sirijskog Kurdistana kojim bi da raskomadaju i oslabe Siriju i preotmu sirijsku naftu. Iran je takodje meta, a iz njega bi isčupali još jedan deo Kurdske države. Putin ne može značajno da "izvuče uši Erdoganu" jer zbog toga bi ubrzo ušao u totalni rat sa Turskom i time bi oslabio pozicije ruske vojske u Siriji. Zapravo ako bi Putin dozvolio rusko-turski sukob time bi učinio veliku uslugu cionistima da dalje komadaju države Bliskog istoka kako oni žele. Zato do daljnjeg Putin mora da trpi Erdogana kakav god da je > do nastanka povoljnije situacije. Povoljna situacija bi bila naprimer: slabljenje i osipanje NATO-a, sve manje angažovanje SAD u ratovima na Bliskom Istoku, itd.

  • Miraš says:

   Koliko te cionisti plaćaju da povazdan serkiš i kakiš protiv Rusije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *