ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА НА УДАРУ ИЗРАЕЛА – НЕТАНИЈАХУ ПРЕТИ: „Згромићемо вас!“

JOŠ JEDNA ZEMLJA NA UDARU IZRAELA – NETANIJAHU PRETI: „Zgromićemo vas!“

14 jula 2019

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu zapretio je da će zgromiti Liban i Hezbolah ukoliko taj libanski pokret realizuje sve izgovorene pretnje.

„Čuli smo reči lidera Hezbolaha Hasana Nasrule, njegove agresivne planove. Neka im bude jasno, ukoliko Hezbolah napravi takvu glupost i napadne Izrael, zgromićemo i Liban i Hezbolah“, rekao je izraelski premijer.Netanijahu je dodao i da, za razliku od Nasrule, ne želi da iznosi detalje izraelskih planova.

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasrula je u intervjuu za televiziju „Manar“ na mapi pokazao velike izraelske gradove koji se nalaze u zoni dometa raketa tog pokreta.

Podsećanja radi, Izrael je poslednji put vodio rat sa Hezbolahom 2006. godine, i on je trajao 33 dana. Taj sukob je poznatiji kao Drugi libanski rat.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    LAJAVAC, OLADI MALO.

  2. Milan says:

    Zapravo Netanjahu se boji dronova koje bi libanski Hezbolah mogao da usmeri na Izrael. Izrael snažno zagovara američki napad na Iran u kome nema sumnje učestvovao bi i Izrael, a ovo treba shvatiti kao opomenu Izraelu iz najbližeg susedstva. Pre dva dana Hasan Nasralah izjavio je da Hezbolah je sada mnogo jači nego u ratu 2006 godine i da može da pogodi bilo koji deo Izraela. Koliko puta dosad a tokom sirijskog rata izraelski avioni i dronovi, ponekad i brodovi, narušili su vazdušni prostor ili morske vode Libana da bi vršili vojne napade na ciljeve u Siriji? Ali to Izrael uopšte ne broji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *