ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА НА УДАРУ ИЗРАЕЛА – НЕТАНИЈАХУ ПРЕТИ: „Згромићемо вас!“

ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА НА УДАРУ ИЗРАЕЛА – НЕТАНИЈАХУ ПРЕТИ: „Згромићемо вас!“

14 јула 2019

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху запретио је да ће згромити Либан и Хезболах уколико тај либански покрет реализује све изговорене претње.

„Чули смо речи лидера Хезболаха Хасана Насруле, његове агресивне планове. Нека им буде јасно, уколико Хезболах направи такву глупост и нападне Израел, згромићемо и Либан и Хезболах“, рекао је израелски премијер.Нетанијаху је додао и да, за разлику од Насруле, не жели да износи детаље израелских планова.

Генерални секретар Хезболаха Хасан Насрула је у интервјуу за телевизију „Манар“ на мапи показао велике израелске градове који се налазе у зони домета ракета тог покрета.

Подсећања ради, Израел је последњи пут водио рат са Хезболахом 2006. године, и он је трајао 33 дана. Тај сукоб је познатији као Други либански рат.

KOMENTARI2 коментара

  1. Milan says:

    Заправо Нетањаху се боји дронова које би либански Хезболах могао да усмери на Израел. Израел снажно заговара амерички напад на Иран у коме нема сумње учествовао би и Израел, а ово треба схватити као опомену Израелу из најближег суседства. Пре два дана Хасан Насралах изјавио је да Хезболах је сада много јачи него у рату 2006 године и да може да погоди било који део Израела. Колико пута досад а током сиријског рата израелски авиони и дронови, понекад и бродови, нарушили су ваздушни простор или морске воде Либана да би вршили војне нападе на циљеве у Сирији? Али то Израел уопште не броји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u