ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!?

JOŠ JEDNA ZEMLJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA!?

25 jula 2019

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je večeras u Skupštini Srbije da se nada da će za dan-dva moći da saopšti da je još jedna zemlja povukla priznanje Kosova, što će biti četrnaesta po redu koja je to učinila.Dačić je rekao da su od proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova (2008. godine) do 2012. godine, 84 zemlje priznale Kosovo, a da je od 2014. godine, kada je on postao ministar spoljnih poslova, 13 država povuklo priznanje, a sedam je priznalo Kosovo.

„Nadam se da ću za dan-dva moći da saopštim i 14. zemlju“, rekao je Dačić.

KOMENTARI4 komentara

 1. Slobodanka says:

  Postoji neobična suprotnost izmedju 1) povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova od strane drugih država i 2) nastojanja da se postigne sveUbihvatni sporazum kojim se ide ka priznanju Kosova od strane Srbije. U čemu je stvar? ... On ni ne sme da prizna da Serjoža radi u korist Srbije, jer postavilo bi se pitanje zašto to ne radi ministar spoljnih poslova Srbije. Slično njemu vlada se i ordenovani. Najpre je najavljeno da će dobiti orden A. Nevskog. Na to su ga novinari ubrzo pitali šta misli povodom toga. Naravno nije mogao reći ili pokazati da se tome ne raduje, jer DOMAĆA SVETINA BI SE KONAČNO UPITALA KO JE ON ZAPRAVO ako javno stavlja do znanja da mu takav izuzetan orden ne treba. Zatim je kroz neko vreme orden i stigao na junačke grudi našeg pravoslavnog vožda. Tom prilikom naravno nije smeo pokazati kiselo lice, nego veliku radost i smejao se ali preterano, što bi se reklo "ko lud na brašno".

  • teoretičar says:

   Dobro rečeno. Vredelo je pročitati.

 2. Slobodanka says:

  Važan je mentor Sedi zeka u šumi i nešto piše. Nailazi lisica i pita: - Čuj zeko, šta to pišeš? - Pišem doktorsku disertaciju - odgovori zeka. - E kako si ti pametan, a koja je tema tvoje disertacije - upita lija. - Kako oderati lisicu - odgovori zeka mrtav hladan. - Ma kako se samo usuđuješ - kaže lija, te zgrabi zeku i odvuče ga u grmlje. Iz grmlja se začuju urlici, izađe zeka napolje i nastavi da piše. Naiđe vuk i upita ga: - Ej zeko, a šta to pišeš? - Pišem doktorsku disertaciju - odgovori zeka. - Bravo zeko, a koja je tema tvoje disertacije - upita vuk. - Kako oderati vuka - odgovori zeka. - Ma kako se samo usuđuješ - reče vuk i odvuče zeku u grmlje gde se opet začuju urlici. Nakon nekog vremena izađe zeka iz grmlja a iza njega veliki meda koji mu govori: - "A jesi li video zeko, nije bitna tema disertacije, bitno je ko ti je mentor!"

 3. Slobodanka says:

  Ali zeka vladar Brbije ima više mentora od Zapada do Istoka, koji se veoma veoma razlikuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *