ЈОШ ЈЕДНО ХРВАТСКО ЛУДИЛО: Милош Обилић је Хрват, из Туропоља, код Загреба

JOŠ JEDNO HRVATSKO LUDILO: Miloš Obilić je Hrvat, iz Turopolja, kod Zagreba

31 marta 2018

Kad čovek pomisli da su dotaknute krajnje granice nacionalnog inženjeringa hrvatskih istoričara, intelektualaca, novinara, pojavi se nešto što tu vrstu posla kod Hrvata gurne u predvorje ludila. Za tako nešto zaduženi su hrvatski portali, poznati kao utočišta tzv. desnog hrvatskog ekstremizma, preciznije i jasnije-ustaštva, ali i neki instituti u Zagrebnu, osnovani još krajem devedesetih.

Među spomenutim portalima najpoznatiji i najposećeniji je dnevno.hr, čiji urednici svakodnevno objave nekoliko antisrpskih tekstova. Uglavnom su na meti Srbi iz Hrvatske, ono što je preostalo od njih, ali i Srbija kao država, Republika Srpska, Milorad Dodik, srpski sportisti, klubovi…

Dnevno ima i dopisnika iz Beograda, zove se Dragan Ilić, koji je prošle godine objavio tekst čiji sadržaj uveliko prevazilazi rubriku “verovali ili ne” i nameće potrebu da autora odvedu kod dobrog neuropsihijatra.

Marko Kraljević, Hrvat iz Imotskog

Tako Ilić “otkriva” hrvatskoj javnosti “do sada malo poznate istine” o Srbima kao narodu koji ima hrvatsko poreklo. Nemanjići su, tvrdi Ilić, stara hrvatska dinastija, koja ima ishodište, poreklo iz druge, još starije hrvatske dinastije Trpimirovića. Autor dalje tvrdi da je Marko Kraljević Hrvat, iz Imotskog, da je car Lazar takođe Hrvat a Mrnjavčevići staro hrvatsko plemstvo, opet iz okoline Imotskog.

U svom tumačenju istorije, a sve se pozivajući na “srpske izvore”, i na neke fratre-franjevce, Dragan Ilić, na opšte oduševljenje čitalačkog puka portala Dnevno, otkriva da je Miloš Obilić bio a šta drugo nego Hrvat. Njega je, veli Ilić, prilikom jedne posete Hrvatskoj zapazio car Dušan i to u Turopolju, selu između Zagreba i Siska. Tamo se kasniji Miloš, prema tvrdnjama Dragana Ilića, zvao Milo Kobilović. Odjahao je sa Dušanom na istok gde mu dadoše ime Miloš. Ali, ovde Ilićevom ludilu nije kraj.

Dopisnik iz Beograda, kao jedan od najjačih dokaza da su Srbi hrvatskog porekla, čisti Hrvati koji su prešli na pravoslavlje, navodi Užice i ceo zlatiborski kraj gde se koristi ijekavski izgovor. Ilić priznaje da je to zbog hercegovačkog porekla ali baš to predstavlja kao dokaz jerbo u Hercegovini, veli dopisnik, nikada nisu živeli Srbi, samo Hrvati.

O tome kako Ilić opisuje Svetog Savu, bolje da ne pišemo, jer zaista može da deluje uznemirujuće, posebno kod istinski pravoslavnih vernika.

Priču o Srbima, koji su ustvari Hrvati, i Srbiji koja je ustvari stara Hrvatska, Dragan Ilić zaokručuje teorijom da su svi nazivi mesta i toponimi u Srbiji, hrvatskog porekla; Kragujevac, Čačak, Milanovac, Beograd, Kraljevo, Užice, Smederevo…sve su to hrvatska imena, piše Ilić.

Dragan Ilić zaista postoji

Uz reakciju da ovakve izlive umne poremećenosti ne treba ni komentarisati mnogi od vas reći će da je ime Dragan Ilić izmišljeno, odnosno da je tekst nastao u Zagrebu. Ne, Dragan Ilić, prema saznanjima Intermagazina, zaista postoji. Živi u Beogradu, ima oko 50 godina, otac mu je bio vojno lice a izjašnjava se kao Crnogorac-Hrvat, katoličke vere. Ilić je devedesetih godina obilazio beogradske redakcije nudeći svoja pisanija, kolumne, eseje i slično. Kad tu nije uspeo pokušao je kao imitator. U tom smislu njegov najveći uspeh je nastup na TV Pink, u emisiji koju je vodio Saša Popović a gde je Dragan Ilić imitirao sportske komentatore sa prostora bivše Jugoslavije.

(Intermagazin)

KOMENTARI60 komentara

 1. Batina says:

  Nek se spremi Aleksandar Veliki.

  • Željko says:

   Hrvati, Srbi, Slovenci, Makedonci, Bošnjaci, Crnogorci, Albanci sa Kosova, Mađari iz Vojvodine etc. svi skupa IZUMIREMO i nestajemo!

 2. Velika Metla says:

  A sveti Sava je doživeo reinkarnaciju u "duhu i telu" Njofre Tuđmana! Da,jes! Ne postoji na ovom dunjaluku toj pokatoličenoj "papomarvi"jedna stvar jedina koja im je istinita!

 3. M says:

  Pa vi isto samo suprotno,govorite-pišete-vrištite desetljećima i to vam je Ok,pače genijalno bjelosvjetski,jer u svoje potomke mećete i Ruse,nijemce itd.!A ovdje je čovjek samo zagrebao ispod površine,produbio tu istinu,da su hrvati ishodišni za Balkan i veći dio Europe,a što će genetika i potvrditi,a jednog dana i cijeli svijet priznati!

  • Velika Metla says:

   M,baba snila što bi rada bila! Jeste,tisućljetni sine,i Bušmani su pokatoličeni otpad,samo im još niste javili! vama se može samo priznati to da ste uz pirgave sa "ostrva zla"najgori oblik njudskog bića! E,to vam i ja priznajem!

   • Karital says:

    Smeće seljačko do 12 stoljeća nitko i nije čuo za srbe.Namnožili ste se u hercegovačkoj vukojebini i odmah krenuli u osvajanje Duklje, pa Kosova, teritorij gdje su Albanci živjeli od pamtivjeka.Po osvajanju Kosova krenuli ste u osvajanje Grčke i Bugarske, pa zbog zuluma koje ste vršili nad Grcima i Bugarima, isti prizivaju Turke u pomoć, pa vas Turci razbijaju 1371 godine na rijeci Marici.Vi ste jedini narod na planeti koji je bježeći osvajao tuđe teritorije gdje nikada prije nije stupio vaš smrdljivi opanak.Zbog samilosti prena izbjeglicama pojedini narodi vas primaju pod svoje okrilje i čim ste malo ojačali odmah ste proglasili tuđu teritoriju pod svetu srpsku zemlju gdje su živjeli servi od pamtivjeka.Tako su srbi živjeli na prostoru od Mađarske do Slovenije.To je sve vekovna srpska zemlja, kao i Borovo Selo i ostala srpska naselja u Baranji i Srijemu gdje nikada niste živjeli, već su vas je smrdljivi karlj i čopavi bravar naselili na taj prostor, da bi vaši lažljivici iz SANU mogli reći da živite tu od pamtiveka. Prvi konvertiti ste bili na balkanskim prostorima. Do sada ste pričali deci o kosovskom boju i Marku Kraljeviću, a za pedesetak godina u vaše priče ući će Oluja i ustaše.Utjerat će te svojim potomcima strah u kosti od pokatoličenih srba, ustaša koji kolju sve od reda.Glavna obrana vam je Jasenovac,logori za decu, prognani u Oluji i ono što je rekao Hitler o Hrvatima, pa šta piše na crkvi u Magdeburgu, pa šta su rekli vaši prijatelji fašisti iz Italije.Mogu ti nabrojiti šta su o servima pisali Winston Čerčil,pa Rumuni,Grci,Austrijanci,Amerikanci ali mi se neda tratiti vrime sa tobom opančaru janjičarski.

    • COBRA says:

     Slušaj đubre skloni se sa naših portala i ne zagađuje svojim izmišljotinama. To je više nego odavno kojim se lažima služite, vređate i provocira te.

    • Vladimir says:

     "Vi ste jedini narod koji je bJezeci osvajao teritoriju"..Ne majmuncino, svi Sloveni su tako osvojili teritoriju. Svi smo mi bezali i osvajali, retarde. I ne brini xD ni jedan Srbin nema strah od Hrvata, cak ni deca.

    • komita says:

     Ključ tvog izlaganja, a time i razmišljanja, je izjednačivanje Srba sa pravoslavnom religijom, mahom nasilno nametnute od strane Nemanjića. To ti naravno (dapače) daje za pravo da prisvojiš sve drugo što nije pravoslavno a govori jezikom kojim govore i gore pomenuti Srbi. Doduše, arbanasi se ne trude ni jezik da zadrže nego im je šiptarski slađi. Ali ništa od toga ne menja činjenično stanje. Bez da ga navodim, jer će tebi zvučati kao velikosrbska propaganda, u cilju spoznaje istine, obrati pažnju na povijesne knjige koje su mahom bile skrivane a sada polako izlaze na videlo. Postoji mnogo knjiga po svetu koje su mahom opljačkane,a neke i pošteno kupljene, sa teritorija srpskih zemalja. A možeš i da nastaviš sa ignorisanjem pravog stanja jer ti alternativno (a izmišljeno) više prija.

  • Nebeska Srbija says:

   A sta ti jadni i bedni covece trazis na srbskim portalima?!!!I ti sam znas da ti vasi ne govore istinu pa je ovde trazis!!!

  • Roy says:

   Milos Obilic nije pravo ime toga o kome pricate. Njegovo pravo ime je Nikola Vratkovic koji je imao nadimak Milos, a Obilic je dobio kasnije od turaka. On nije bio zet od Lazara i Milice nego milicin brat, a Vuk Brankovic je bio zet. Vuk nije izdao nego je pobjedio na svom krilu, a Nikola Vratkovic je sa svojom grupom ubio Murata. Guslari su kasnije kroz pjesme izveli pricu o Vukovoj izdaji i preimenovali Nikolu Vratkovica u Milosa Obilica i umjesto Milicim brat, rekli su da je bio zet.

  • Moki says:

   Kada bi ti poznavao D.Ilic (a mi smo ga od milja zvali Dilic - takodje od milja od dileja) ne bi ga nazivao covekom iliti covjekom. To je poluproizvod coveka, nedovrsen i neizbrusen, malo je reci lud. Ne sada da bi ja degradirao nekoga, to obicno ne radim, vec je zaista istina. Za njega je dovoljno pitati beogradske novinare i svi ce imati isti odgovor - a Dilic, ma daj... A covek, mislim Dilic, mora od necega da zivi a obicno se lepo zivi kada manipulises naivnima, a naivnih ima na pretek. Neka njega, pitajte se vi koji mu verujete!

   • Dragan Ilić says:

    Kad kažeš Moki, hteo si, pretpostavljam, reći Monkey? Što se Aleksandre Todoroviću iz lista Politika, u Beogradu poznatijeg kao Bolikita, stidiš svog imena i prezimena? Inače, u pokušaju da me zajebeš, zajebao si samog sebe. I kao šatro "opisujući" mene, najbolje si opisao samog sebe. Super je što postoje tragikomični likovi mame prirode i tate karikaturiste Aleksandra Klasa kao što si ti. Dobro je što ima takvih tipova kao što si ti. Jer, kad čovek ponekad padne u životu, dovoljno je da se seti tebe, pa da mu pad lakše padne. Dok god ti postojiš i takvi kao ti, ja znam da nikad u životu ne mogu da tresnem tako nisko na zemlju da dotaknem dno života kao što si ti lupio guzicom u trnje čim i dalje prdiš i smrdiš u listu Bolikita za decu i malo manje za odrasle. Nogom se potpisuješ, repom mašeš, kao i svaki intelektualno, duhovno, moralno, materijalno, životno i statusno hendikepirani smrdijanski neandertalac. Ali, ne ljutim se ja na tebe. I sam znaš da si za mene Indijanac, zalutao u vremenu i u prostoru. Izmislio sam život za tebe, niža klaso i ciganska raso. Normalno, to važi i za sve tvoje drugare, seoske i džiberske zadrugare ili dnovinare iz smrdijanske zemlje Dembelije. Zabole mene dvanaestopalačno crevo šta o meni mislite vi Svrbi na žalosnoj vrbi. Meni je u životu bitno šta o meni misli moj hrvatski narod, kome pripadam i po ocu i po majci. Kad je Hrvat Ilija pre 300 godina ubio Turčina u Staroj Hercegovini, da bi se sakrio od turske osvete, onda promeni hrvatsko prezime Bulić u novo prezime Ilijić. Vremenom je ono "j" otpalo i nastalo je prezime Ilić, a vučemo svi korene od dva hrvatska bratstva iz Hercegovine spomenutih Bulića i Grgurevića. Deo Ilića ili do pre 300 godina Bulića, iz nikšićke katoličke i hrvatske župe prešao je u Mostar i tamo i danas postoji gradsko naselje Ilići naseljeno od bivših Bulića, sadašnjih Ilića iz nikšićke katoličke i hrvatske župe pre tri veka. Deo Bulića koji su se prezvali u Iliće preselio se u okolinu Podgorice i prešao u pravoslavlje, ali smo vekovima ostali nacionalno svesni, odani i rodoljubivi Hrvati. Moja majka je devojački Pravica, po njenoj ženskoj liniji Ukropina. Jasno je šta znači sintagma horvaška pravica. Srbi kažu pravda, a mi Hrvati pravica i tu je sve, čak i slepcu kao što si ti jasno. Postoje dva ogranka Hrvata katolika Pravica. Izvorno, Pravice su iz Hrvatskog Zagorja, deo se odatle preselio na dalmatinske otoke Brač i Hvar, a drugi deo je opet u srednjem veku migriao u Boku Kotorsku, odakle pred naletom Turaka beže u jugoistočnu Hercegovinu u okolinu Trebinja. Prelaze, takođe pre 300 godina s katoličanstva na pravoslavlje, ali nacionalno ostaju svesni i ponosni Hrvati. Trebinje je dvadesetak kilometara od Dubrovnika i ono je izvorni bilo hrvatski i katolički grad. Pored Pravica, s katoličanstva su na pravoslavlje prešle još dve familije plave, plemićke krvi. To su obitelji Bubreško i Savinović iz trebinjske Površi, a to je prostor blizu tromeđe BiH-a Crne Gore i Hrvatske na samom jugu. Devojačko prezime moje babe po maminoj liniji je Ukropina ili italijanskom transkripcijom Ucropina. Oni su 1692. brodom iz Lazija i L'Aquile doplovili kao pomorci na drugu stranu Jadrana i kao doseljeni italijanski katolici u već popravoslavljenoj, bivšoj kompletno katoličkoj sredini Trebinja i okoline, isto pod prisilom Turaka i SPC prešli na pravoslavlje. Genetikom su ostali potomci Italijana iz okoline Rima pre seobe 1692. godine. Da zaključim, majmune Monkey, ili kako se već predstavljaš lažno Moki ( tako su te zvale i sve one ljudske zablude i prevare u Patkovgradskom Žurnalu ): Ja sam, kao što sam ti sad objasnio, čistokrvni Hrvat i četvrtinom po genetici babe s mamine strane i Italijan. SSvi preci su mi od iskona bili rimokatolici i to svi u mojoj familiji znamo, iako su moji pod prisilom u bivšoj Srboslaviji, a protiv svoje izričite volje kršteni u SPC. Ja sam svojom voljom i željom kršten u RKC Svetog Ante u Zemunu. Znam i šta je Krizma i Korizma, što su tebi, kao srbijanskom Indijancu, španska sela. Ja sam Hrvat, katolik i hrvatski nacionalista i uvek i dušom i srcem uz svoj hrvatski narod i u dobru i u zlu i u ratu i u miru. Meni je samo Hrvatska u srcu, a tvoja Smrdija uvek bila i ostala samo na kurcu. Pozdraviću te aforizmom srpskog očajnika, kilavka Ljubodraga Stojadinovića i njegovog sina, koji je posle Oluje 1995. onako poražen, pregažen i ponižen kao i ti i svi vi Smrdine Aleksandre Todoroviću iz uže ti Smrdije, napisao sledeći aforizam: "Evo Srbije opet do Jajca, evo i Srba opet u kurcu!"

  • Vladimir Monomah says:

   Čekaj malo prvo ste onomad bili Iranci pa kad vam dođe austrijsko smeće(firer) brže bolje ste postali od arijevaca jerbo morate biti u "trendu" sad ste opet konvertovali u "autohtoni samoponikli narod sa Helma" . Zanimljivo tačnije da nije tužno bilo bi smešno. Prava istina je da ste gomila g..ana s kolektivnom dijagnozom Hronična kriza identiteta a koja traje od vaseg prve prevjere . I to vam je trajni poklon od Vatikana za čije ste interese počinili genocid i strašne zločine. Ne kažemo džaba nema gorijeh Srba no krvata i mujdžana. Na našu sreću otpadoste na vrijeme. P.S. Hm , da li će vam sledeća "pretvorba" biti u ove današnje anglosaksonaciste? Verovatno jer ste skloni stalnom preveravanju kako religijski tako i po pitanju starine, nacije, porekla. .. I da ne zaboravim srećno vam bilo i daleko vam kuća od moje

   • Dr says:

    "...Ti ne znade mreti sa slomljenim macem, Ne poljima svojim braneci ih casno, Kitio si cvecem svakog osvajaca Pevajuc mu himne besramno i glasno... Slobodu si vecno zakrzljala raso, ceko da donesu tudji bajoneti, Na poljima svojim tudja stada paso, Jer ne znade kako za slobodu mreti.. ................................... Pokazi mi redom viteze svog roda, Sto balcakom s maca slomise ti lance, Ko je Karadjordje tvojega naroda, Pokazi mi svoje Termopilske klance..." Jovan Ducic,Sinu tisucljetne kulture,isceke sam upotrebio...Niko ih nije bolje opisao,mogu da ga mrze koliko hoce,ostace znavaek ova pesma...

 4. Ivo ---popizdio sam says:

  Nikakav svet S.nije bio već veliki prosvetitelj srpskog roda a i našire una Balkanu ,ostavite se gluposti sveti

 5. Acim says:

  Kada bi hrvatima izvukli iz njihove svesti čip "Mržnja prema srbima", oni bi izgubili svoj indentitet...

 6. Acim Aćimović says:

  Kada bi hrvatima izvukli iz njihove svesti čip "Mržnja prema srbima", oni bi izgubili svoj indentitet...

 7. M says:

  Ovo je srbski portal?!?A ja sam mislio da je Internet otvoreni portal,posljednji bastion demokracije,i to općesvijetske!Pa pišem malo ovdje,malo ondje,da Postojanje ne može reći da nije bilo javno rečeno!Zbog ravnoteže i mira u Svemiru!Inače extremizam narušava tu Ravnotežu,a to nije dobro!Što kaže i Taoizam,itd.

  • Nebeska Srbija says:

   M,ti si jedan tezak extremista-a ako hoces da siris tu vasu istinu treba da je siris po hrvatskim portalima ne po srbskim!!!Nasa je najveca greska sto smo delili drzavu sa vama.A vi ste pukli gore nego mi,meni je oduvek bilo nepojmljivo da delim isti vazduh sa tim takvim kao sto ste vi-jadni,bedni i puni mrznje prema Srbima..Pa vi i nemate nista vase-sve ste preuzeli od nas..Od vas se ,bre,Hitler gadio,neljudi jedni!!!Cast izuzecima ali ti nikako nisi medju njima BRUKO JEDNA!!!

  • Nebeska Srbija says:

   I tezak si debil ako mislis da je internet u bilo kakvoj vezi sa demokratijom..Cuti i idi da citas te vase lazljive hrvatske portale nemoj da se blamiras vise!!!Napaceni covece,ti si verovatno jedan od onih mucenika sto nije uspeo da pobegne iz Hrvatske nego ogrezao u ludilu!!!zalosno,ako ti treba razgovor sa nekim da ti potrazim psihologa u Srbiji jer je ocigledno da su svi dobri lekari odavno otisli iz te vase ustaske drzave!!!

 8. M says:

  A ima u Hrvatskoj i onih koji ne mrze Srbe ni susjede,pače shvaćaju značaj dobrosusjedskih(ili bar normalnih)odnosa,pogotovo pod prijetnjom budućih belosvjetskih događaja koji će vjerovatno po-mesti mnoge narode i države,prvo u jednom smjeru pa onda u drugom,kolko će biti Strašni!Što prije to shvate na Balkanu,to bolje za Balkan-ce!

  • Nebeska Srbija says:

   Eto jedne stvari da se slozim sa tobom!!Kao sto sam naveo-CAST IZUZECIMA!!Postoje ali u manjini,i to ozbiljnoj..Samo,stvarno biste trebali da prestanete da nas mrzite,nije dobro za duhovno zdravlje!Samo se bre nesto takmicite sa nama i napadate nas!!Uzmi malo siri na tim vasim hrvatskim portalima sad ovo sto pises ovde,ali ovo poslednje sto si rekao,ne ovo prethodno iz istorije..

  • Velika Metla says:

   M,upravo ovaj tvoj pisanluk,pripadniče polu sveta,potvrđuje sve što vam kao pripadnik srbskog naroda napišem i poručim! To što ti sada upravo napisa potvrđuje vašu pokvarenost do kostne srži! Sada kada ste uz pomoć celog naci saveza imena "nato"i uz blagoslov sotonine "stolice" u vatikanu,proterali i poslednje ostatke Srba iz te vaše genocidne tvorevine,našao si da pričaš o nekakvom "susjedstvu",i Bože me sačuvaj o nekakvom "voljenju"! Mogu "strašni"događaji da se dešavaju,dešavali su se i ranije,ali će upravo Bog da "pomete"svo zlo na Zemlji,tako da pustimo Njega da odluči ko je zlo,a ko nije! Čovek to nije uspeo od svog postanka do danas,niti će ikada uspeti!

 9. MN says:

  Gundulic i ostali Dubrovcani kao i Sibencani, Splicani i Zadrani su oduvek govorili da su Srbi katolici koji govore srpskim jezikom. To njih boli.

  • Veliki brat says:

   hahahahaha! Kakva mitomanija! hahahahaha!

 10. trubadur says:

  To znaci da su Srbi u Srbiji u EU, a da nisu ni svesni toga. Konacno da I Srbija tj.Hrvatska ima more. Bas lepa vest.

 11. Nebeska Srbija says:

  I mi nismo Balkanci,mi smo Evropljani da te ispravim!!!A to sto su ovi sa Zapada pokrali od Vizantije samo,nikako ih ne cini Evropljanima!!Balkan je u Evropi nije u Africi..I ne postoji-Zapadni Balkan,nego samo Balkan,ovo zapadni sluzi da bi nas izopstili iz EU..Nego,i oni ce za koju godinu da se raspadnu,a vi cete morati da se vratite u Hrvatsku,migranti ce da vas vrate.I da odgovarate za sve zlocine nad Srbima pa tek onda da razmislimo dal cemo sa vama!!

 12. Cetnik says:

  1)Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom" (Franjo Josif) 2)Hrvati to su dronjci" (Franjo Josif) 3)Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler) 4)Hrvati se nicega ne boje, ne zato sto su junaci nego zato sto se nicega ne stide"(Jovan Ducic) 5)Od svih naroda na zemaljskom saru, Hrvati su najgrozniji"(Karl Marx) 6)Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata"(iznad ulaza u Njemacku katedralu) 7)Hrvate treba staviti pod starateljstvo"(Teodor Ruzvelt).

 13. M says:

  Sad ću ti ja reći što je susjedstvo!Kad sutra iz Velikih Daljina dojure milioni gladnih,bijesnih,bez doma-države,al s oružjem u ruci,onda ti je susjed bedem i ti njemu,ili propadoste obojica!Bez ljubavi,računica!A onda odjednom shvatiš da ti je susjed sličniji i simpatičniji nego ti stranci iz daljina,što je korak k Ljubavi.A što se tiče Božjeg metenja,zar zbilja misliš da ima Pravednog naroda po krvi?!?Il' treba tek formirati Narod Pravednika,po Duhu?!?I što misliš,ako ne dođe Jedan Pametan i Dobar,dal' će se itko Spasiti?!?

  • Nebeska Srbija says:

   Dragi M,pa mi Srbi smo uvek bili dobri prema vama,ali nam vi zato prepoloviste naciju!!!Za koga i u cije ime?!!Kakvi crni susedi bre-SVAKI PUT STE NAM ZABILI NOZ U LEDJA!!I dan danas to radite!!!Vi postojite da biste nas mrzeli!!!Sta radite sa Srbima u Hrvatskoj bre?!!Sto lomite cirilicne table?!!Mi to vama ne radimo!!U mom gradu zive Hrvati i nikad nisu imali neku neprijatnost!!A kod vas ne sme srbski akcenat da se cuje!!!A i sa kim da budemo susedi kad se svi vasi iselise osta Hrvatska bez populacije..Ja iskreno ne znam dal su gori migranti ili vi..Od dva zla ne znam koje je vece!!Vi i siptari-katastrofa mentalitet.Migranti su med i mleko za vas,mada njima je cilj Zapad a ne Srbija i Hrvatska.Srbija je prva na udaru a od vas ne ocekujemo nikakvu pomoc stoga cuti i gledaj kako da pobegnes iz Hrvatske ako vec mozes.Nemoj da tupis mnogo!

  • Velika Metla says:

   M,ne bi ti bio to što jesi kada ne bi mešao babe i žabe,i pominjao ono što ja nisam pomenuo! Kao prvo,ti koje pominješ iz daljine su nam na vrat natovarili upravo vaši sponzori počev od naci-čemerike i eu-rajha,koji zobg svojeg standarda pljačkaju države i naravno samim tim i domove tih jadnika koji su prinuđeni da beže iz svojih domova! Ne,mi Srbi nećemo vama pomagati"susjede"da se odbranite od tih "miliona iz daljine",nego ćemo ih samo proslediti kod vas,pa se vi sa njima objasnite zbog koga i čega su morali napustiti svoje domove! Nemoj ti da nas Srbe trpaš u taj vaš lopovluk,kad ovi sa Istoka mnogo dobro znaju KO im je zlo napravio,a to sigurno nisu Srbi i srbski saveznici,nego ZAPAD zarad svojeg standarda! I kao drugo!ne postoji nijedan narod na svetu koji je izabran od Boga,nego postoje oni koji poštuju Boga i boje Ga se !" A Bog će da odluči ko su ti ljudi koji Ga zaslužuju i Njegovu milost!

  • Nebeska Srbija says:

   I nemoj da prozivas Boga,ako si komunista tvoja stvar-a nemoj da mi solis pamet ovde!!!To sto su ti vasi sektasi i otpadnici od vere pa i ti sam nemas veru u Boga to je tvoja stvar,ti nisi dovoljno inteligentan da bi dovodio u pitanje Bozije promisli!!!Razmisli da se vratis u pravoslavlje,i preci su ti pravoslavni bili!!!I HRVATI SU,NAZALOST SRBI,samo su mutirali pa se okrecu protiv svojih predaka.seme vam je zatrovano.

   • goran says:

    Preci srpskih pravoslavaca bili su mnogobosci, kad vec govorimo o tome.

    • Nebeska Srbija says:

     Ali su Gorane uzeli hriscanstvo i postali pravoslavni!!!Poenta price je da nikad nije kasno da se covek preusmeri kako treba i gde treba!!

 14. HBG says:

  A neeee. Ovo sa Obilićem je prava stvar jer upravo dokazuje da su hrvati u stvari Srbi.

 15. Sasa S says:

  Sprdacina od njihovih naucnika i istoricara,oni su prevazisli i same sebe , secam se nedavno su tvrdili da su na ove krajeve dosli iz Irana..a njihov institut za genetiku tvrdi da dnk je isti cak i cistiji nego srpski...pa njihove frustracije ne mogu se vise opisati i slusati.......

 16. Beli Orao says:

  E Srbi prestanite tjerati ustaše i njihova izjavljivanja ,oni se hrane sa tim da se Srbi ljute na takve idiotije njihovog primitizma i ludovanja ,zar ne primećujete da su umno bolesni i prikupljao otpad od srbskog naroda ???!!!

 17. M says:

  Imaš pravo,zaista smo se lijepo napričali ovdje,demokratski,argumentirano,dobronamjerno,kulturno.Za zaključak neznam,ali vrijeme će pokazati,pa ako sam ja u pravu to će biti dokaz da su ove moje riječi dobronamjerne bez obzira što vi sad o njima sudili!A do sad sam"pogodio"puno toga,zapravo više od toga,pa bi to mogle biti moje smjernice u nekoj"idealnoj"varijanti!A vidim da i vi neki također imate svoje smjernice!

  • Velika Metla says:

   M,jedine naše "smjernice"je da sa vama nemamo ama baš nikakve veze! Deo Dalmacije i Istru ćemo podeliti sa Italijanima,Republiku Krajinu osloboditi od vas okupatora! Pa ne može vama pripadati 70% jadranske obale,kad niste najveći narod(narod niste nego samo jedna mala bedna i od svojih korena istrgnuta grupacija)! To što vas "sveta hoklica"podržava i što ste za njih topovsko meso i služite za potkusurivanje sotoninog nakota u vatikanu(namerno malim slovom)je na svu sreću SAMO VAŠ problem,a mi se samo moramo braniti od vas! Ja sam tebi naveo u komentau argumente,koje naravno nisi niti uvažio,niti poslušao,a to je već tvoj problem,jer ja drugo od tebe nisam ni očekivao! Kud će veći argument nego da tvoj pokrovitelj zapad pljačka države na bliskom i srednjem istoku,a otud i potiču kako ti napisa "milioni gladnih iz daljina"! To ćeš,ako Gospod Bog da sa njima rešavati,a ne sa Srbima,jer srbski pokrovitelji ne idu na istok da pljačkaju,nego tvoji zapadnjački pokrovitelji sa kojima ste u eu-rajhu!

 18. M says:

  Vidim,ti imaš svoje smjernice-put,vidim politički,human(ljudski,kolko ljudi znaju-umiju)!A ja sam se svog Puta davno odrekao,nastojim shvatiti-slijediti Božji Put,iznad svih politika i ljudskih vrednovanja!NATO nije moj pokrovitelj,ja nemam političkog pokrovitelja,niti nikakvog,ja sam mali i skroman i bit ću presretan i počašćen i prezahvalan ako me Bog prekrije Svojom Milošću i Pokroviteljstvom,i nastojat ću Svjedočit za Njega(a to znači i za Crkvu,zajednicu Svetih)kolko budem znao i mogao,kolko i On Svjedoči za mene zovući me u tu Crkvu,zajednicu Svetih!I nastojat ću ne forsirati odnos s onima izvan toga,pa razmišljam smanjiti svoj doprinos na ovoj WEB-stranici,i Internetu općenito,čemu forsirati!Vi ste sami sebi dovoljni,pa neka onda bude tako!

  • Nebeska Srbija says:

   Zapadna rimokatolicka crkva je sekta!!!predji u pravoslavlje.nemoj da si ustasa.

 19. vindfaker says:

  Regije kao hrvatska i ukrajina ce se resavati u istom paketu i nece postojati u tom obliku i sa tim imenima.

 20. M says:

  ...pardon,čast izuzetcima!

 21. Filip says:

  Kakve gluposti umesto da napisu pravu istinu: Borna je bio Srpski knez poreklom iz Timocke krajine!

 22. Milutin says:

  Nema tu naroda a kamoli hrvata kad kupuju novinare da bi pisanjem dokazali sami sebi laži koje niko drugi ne čita i ne interesuhe u ih te hrvatske laži. Uostalom ni ta njihova nacistička EU ih više nevidi a oni koji znaju ko su i šta su na vreme su odredili svoj put ILI U SRBIJU ILI U TU NJIHOVU EU. ISTORIJA SRBA JE NAJSTARIJA ISTORIJA U EVROPI A DOKAZI SE NALAZE U SVIM DRŽAVAMA EVROPE A TAMO USRAŠE NEMOGU DA MENJAJU I LAŽU O NJIHOVOM podrijeklu.

 23. M says:

  ...buš se iznenadil tko bu vukel te granice i određival imenana i pravila!I ne bu nikog od ljudi niš pital!

  • vindfaker says:

   dijagnoza-endogena psihoza

 24. Stefan says:

  A šta drugo očekivati od pokatoličenih smradova već ovo.

 25. Gojko says:

  hrvaćani pričaju Srpski a Borna je bio Srbin, jeeeeeee!

 26. Adam Najstariji says:

  Jos malo, pa cete raspravljati sta je Zagor po nacionalnosti. Pardon, Zagorac. Prvo treba dokazati da je Milos Obilic uopste postojao, pa tek onda odrediti da li je Srbin, Hrvat, Albanac ili Turcin koji je dao autogol. Cudno, Bosnjaci se ne javljaju da ga proglase za velikog ilirskog junaka. Ali, da je stvarno postojao i da je roden u Turopolju, ne bi se prezivao Kobilovic, vec Kobilovec.

  • Miroslav says:

   Oni imaju, pardon, nemaju, Aliju Đerzeleza, koji je u stvari Srbin iz Prokuplja, alatničar, i u slobodno vreme čitač vodomera po duhovnom opredeljenju!

 27. 123 says:

  E a kako se nekada zvao Zagreb ???

 28. Serbal Sinajska gora says:

  A četnički Vojvoda Momčilo Djujić veliki Hrvat iz Knina.A nikad nije kročio u Srbinovo, pardon, Zagreb. Najbolji vicevi nisu smešni.

 29. DUSKO says:

  PA VEROVATNO I CAR DUSAN I SVETI SAVA I KNEZ LAZAR SU BILI HRVATI ILI SIPTARI ! TAKO JE TO KAD SRBIJA VISE NE POSTOJI KAO DRZAVA !!!

 30. vanja says:

  U ovome nema nikakvog ludila. Hrvati to rade metodicno. Poceli su da prisvajaju sve sto je srpsko ima vise od jedan vek, a to isto rade tzv ukrajinski nacionalisti. Instrukcije za primenjivanje takve strategije im svima dolaze iz jednog jedinog centra : Vatikana.

 31. DUŠAN says:

  NAŠI ISTORIČARI ČE DA ĆUTE,OSIM" OVIH PROEVROSKIH POPUT L.pEROVIĆ , D.STOJANOVIĆ i sličnih" koje će ovu neistinu i glupost da podrže,a i za svega stoje hrvatski centri moći i njihove službe koji pomažu ovakve pojedince i pamflete,Ništa nije slučajnoSrbi čitajte i učite svoju istoriju,da se ove nebuloze zvanično ne bi Ć primile i u naš školski sistem,u kome za istoriju za VI piše da su Sloveni proterali Albance starosedeoce Balkana.Ovo su ozbiljne stvari jer unose zabunu i konfuziju medju školskom decom!

 32. milorad says:

  Hrvati NE POSTOJE to je lažna "nacija" i sve što oni imaju je pokušaj kradje iz pravog i jedinog nacionalnog korpusa kome i oni pripadaju, SVE što mogu je da IZIŠLJAJU SVOJU ISTORIJU JER JE ONI NEMAJU, A NAROD BE ISTORIJE JE NAROD KOJI NE POSTOJI., ČAK NI SVOJ JEZIK NEMAJU I NE MOGU DA GA ODVOJE OD SRPSKOG JER NEBI SAMI SEBE RAZUMELI KADA GOVORE:) PATOLOGIJA JE TO.

 33. padre says:

  Ma nema Hrvata, pa oni su sami rekli, da su to bili najamnici, koji su se posle proglasili narodom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *