ЈОШ ЈЕДНО „НЕ“! ОРБАН ЛУПИО ЈОШ ЈЕДАН ШАМАР Бриселу и Западу

JOŠ JEDNO „NE“! ORBAN LUPIO JOŠ JEDAN ŠAMAR Briselu i Zapadu

20 septembra 2018

NEMA potrebe da Fronteks čuva mađarsku granicu od migranata, izjavio je premijer te zemlje Viktor Orban.

On je novinarima, uoči početka Samita evropskih lidera u Salcburgu, rekao da bi države članice EU trebalo da zadrže pravo da štite svoje granice, te da je takav predlog već izneo Austriji i Bugarskoj.On je podsetio da je Evropska komisija predložila da, ukoliko bude problema sa migrantima, nacionalne nadležnosti budu oduzete od zemalja članica, a zaštita granica prepuštena Evropskoj uniji.

Premijer Mađarske je rekao da je Fronteks, Evropska agencija za zaštitu granica, „lepa ideja“, ali da ta organizacija nikada nije uspešno zaštitila ni metar granice, dok je Mađarska štitila stotine kilometara.

„Nema potrebe da oni čuvaju naše granice, a da ne govorim o principu suvereniteta“, istakao je Orban i dodao da će svoj predlog iznijeti na Samitu i da ima više država koje se protive ideji Evropske komisije.

Govoreći o Bregzitu, Orban je rekao da EU ne bi trebalo da kažnjava Veliku Britaniju i da su fer izlazak iz unije i dobra saradnja potrebne i Britaniji i EU.

Upitan da li očekuje da se govori i o odluci EP da Mađarskoj izrekne kaznene mere u vezi s problemima vladavine prava u toj zemlji, Orban je odgovorio:

„Svi se tome smeju“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Cetinja says:

    bravo Srbine!Pokaži evropskom političkom blatu šta je političar od integriteta!

  2. Hruscov says:

    Nije vam on Vucic.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *