JOŠ JEDNOM POKAZALI PRAVO LICE: SB UN blokirao predlog Rusije za prekid vatre u Ukrajini

JOŠ JEDNOM POKAZALI PRAVO LICE: SB UN blokirao predlog Rusije za prekid vatre u Ukrajini

29 avgusta 2014

churkin Vitaliy 9328Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je blokirao predlog Rusije da se da se uputi zahtev za hitan prekid vatre na jugoistoku Ukrajine, rekao je stalni predstavnik RF u svetskoj organizaciji. Izgovor za to je bio „jednostavno neozbiljan“, dodao je Vitalij Čurkin.

Tekst dokumenta je sadržao poziv da se hitno prekine vatra, da počne dijalog između Kijeva i predstavnika ustanika i da se pruži humanitarna pomoć stanovnicima Donbasa.

Čurkin je rekao da ukrajinska armija u Donjeckoj i Luganskoj oblasti ne bira u koga će da puca a koristi se i zabranjena municija.

On je takođe pozvao Vašington da „obuzda svoje političke ambicije“ i prestane da se meša u poslove suverenih država.

OBAMA: AMERIKA NEĆE RATOVATI ZBOG UKRAJINE

Vašington ne planira vojne akcije za rešavanje ukrajinskog problema i ne traži ratni sukob sa Rusijom, izjavio je predsednik SAD Barak Obama. Predstavnica Stejt departmenta Dženifer Psaki je izjavila na konferenciji za štampu da SAD ne poseduju dokaze o ulasku hiljadu ruskih vojnika na teritoriju Ukrajine, ali ni ne sumnjaju u tu informaciju koja dolazi iz glavnog štaba NATO u Evropi.

Barak Obama i Angela Merkel smatraju da je vreme da SAD i EU dogovore uvođenje dodatnih sankcija protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini, kažu u Beloj kući.

Predsednik SAD i kancelarka Nemačke su obavili telefonski razgovor u četvrtak. Oni su takođe potvrdili spremnost da i dalje traže diplomatsko rešenje konflikta.

KOMENTARI2 komentara

  1. Nikola says:

    Sada je više ne go očigledno da je Amerika (USA) sve ovo u Ukrajini inicirala i da joj je cilj da proširi NATO na Istok i tako dovede Rusiju u okruženje, a sve radi rezervi nafte i drugog rudnog blaga na Kavkazu i u Sibiru. Istovremeno sa ovim dešavanjima u Ukrajini (gdje bjesni građanski rat) Amerikanci huškaju i Vijetnam na Kinu jer SAD dobro zna da još neće dgo biti jedina svjetska velesila i globalni "policajac" u svijetu.

  2. 11 septembar says:

    SB UN...odnosno oni koji iz pozadine izdaju direktive SB UN, šta će se prihvatiti ili blokirati od predloga (u ovom slučaju predlog Rusije za prekid vatre u Ukrajini) još uvek su uverenja da će Kličkova(njihova)strana pobediti.Iz tih razloga vinovnicima ovog građansko bratoubilačkog rata u Ukrajini ne odgovara prekid vatre.Istovremeno praveći što veći razdor između EU odnosno Nemačke i Rusije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *