ЈОШ ЈЕДНОМ ЗАПАД ПРАВИ БУДАЛЕ ОД СВИХ: Ево ко је ове године НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР!

JOŠ JEDNOM ZAPAD PRAVI BUDALE OD SVIH: Evo ko je ove godine NOBELOVU NAGRADU ZA MIR!

10 decembra 2017

NOBELOVA nagrada za mir za 2017-tu uručena je danas u Oslu predstavnicama Međunarodne kampnje za zabranu nuklearnog naoružanja (International sampaign to abolish nuclear weapons, ICAN).

Počasnu povelju, Nobelovu medalju i ček na 9 miliona švedskih kruna ( $1,1 milion) primile su izvršni direktor te nevladine organizacije sa filijalama u više od 100 zemalja – državljanka Švedske Beatris Fin i 85-godišnja Japanka Secuko Tarlou koja je preživela američko atomsko bombardovanje Hirošime.

Predsednica Norveškog Nobelovog komiteta – Berit Rajs-Andersen – na ceremoniji u Oslu je rekla:

„Glavno upozorenje ICAN je da svet neće biti bezbedan dok god postoji atomsko oružje. Sa time su saglasni milioni ljudi koji osećaju da je opasnost da bude primenjeno nuklearno oružje danas velika kao nikada. Ne samo zbog situacije sa Severnom Korejom”.

Ona je naglasila da su „napori ICAN dali novi impuls borbi protiv nuklearnog oružja.

Dodala je da Norveški Nobelov komitet podržava naeru ICAN da izdejstvuje međunarodnu zabranu nuklearnog oružja.

Evo, ovako oni: priznaju da je opasnost od upotrebe nuklearnog oružja „veća nego ikad”, a Nobela za mir daju nevladinoj organizaciji koja je radila pa smanjivanju te iste opasnosti!

Ovo mogu samo licemeri koji su Nobela za mir dali Baraku Obami. Čak na samom početku njegovog prvog mandata, dakle – u momentu kada se nije ni moglo znati kako će vladati Amerikom.

Po istoj logici su Nobela za mir mogli dati i Donaldu Trampu. Na osnovu onoga što je govorio u izbornoj kampanji…

Nema veze što vlada suprotno svim svojim obećanjima. Liberalnom Zapadu, koji stoji iza obakvih NVO, današnji Tramp mnogo je prihvatljiviji od onog iz izborne kampanje.

Samo, teško miru u svetu sa ovakvom Nobelovom nagradom za mir…

KOMENTARI3 komentara

 1. R.Srpska says:

  To je anti severnokorejski nvo i nista vise. Zasto ne pricaju da je USA koja je bacala atomske bombe najveca opasnost za atomski rat??? Ne nego S.Koreja je najveca opasnost...nvo za budale, kao i nobelova nagrada.

  • Velika Metla says:

   R.Srbska,dele se Nobelove "spomenice"kao komunisti za vreme njihove vladavine,šakom i kapom "zaslužnim"partijskim članovima! Da,da,S:Koreja,koja nema nigde svoju vojsku,nikoga nije napala,nikoga nije okupirala,nije otišla kao čemerikanci da pljačka po svetu ostale narode koji se sami ne mogu odbraniti od tih pljački američkih! Ove priče mogu samo teški deebili,kakvim uostalom i jesu čemerikini graDžani,da prihvate! I NIKO drugi iole normalan!

 2. goran says:

  Ziveo Komandant Kim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *