ЈОШ ЈЕДНОМ ЗАПАД ПРАВИ БУДАЛЕ ОД СВИХ: Ево ко је ове године НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР!

ЈОШ ЈЕДНОМ ЗАПАД ПРАВИ БУДАЛЕ ОД СВИХ: Ево ко је ове године НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР!

10 децембра 2017

НОБЕЛОВА награда за мир за 2017-ту уручена је данас у Ослу представницама Међународне кампње за забрану нуклеарног наоружања (International сampaign to abolish nuclear weapons, ICAN).

Почасну повељу, Нобелову медаљу и чек на 9 милиона шведских круна ( $1,1 милион) примиле су извршни директор те невладине организације са филијалама у више од 100 земаља – држављанка Шведске Беатрис Фин и 85-годишња Јапанка Сецуко Тарлоу која је преживела америчко атомско бомбардовање Хирошиме.

Председница Норвешког Нобеловог комитета – Берит Рајс-Андерсен – на церемонији у Ослу је рекла:

„Главно упозорење ICAN је да свет неће бити безбедан док год постоји атомско оружје. Са тиме су сагласни милиони људи који осећају да је опасност да буде примењено нуклеарно оружје данас велика као никада. Не само због ситуације са Северном Корејом”.

Она је нагласила да су „напори ICAN дали нови импулс борби против нуклеарног оружја.

Додала је да Норвешки Нобелов комитет подржава наеру ICAN да издејствује међународну забрану нуклеарног оружја.

Ево, овако они: признају да је опасност од употребе нуклеарног оружја „већа него икад”, а Нобела за мир дају невладиној организацији која је радила па смањивању те исте опасности!

Ово могу само лицемери који су Нобела за мир дали Бараку Обами. Чак на самом почетку његовог првог мандата, дакле – у моменту када се није ни могло знати како ће владати Америком.

По истој логици су Нобела за мир могли дати и Доналду Трампу. На основу онога што је говорио у изборној кампањи…

Нема везе што влада супротно свим својим обећањима. Либералном Западу, који стоји иза обаквих НВО, данашњи Трамп много је прихватљивији од оног из изборне кампање.

Само, тешко миру у свету са оваквом Нобеловом наградом за мир…

KOMENTARI3 коментара

  1. R.Srpska says:

    To je anti severnokorejski nvo i nista vise. Zasto ne pricaju da je USA koja je bacala atomske bombe najveca opasnost za atomski rat??? Ne nego S.Koreja je najveca opasnost...nvo za budale, kao i nobelova nagrada.

    • Velika Metla says:

      Р.Србска,деле се Нобелове "споменице"као комунисти за време њихове владавине,шаком и капом "заслужним"партијским члановима! Да,да,С:Кореја,која нема нигде своју војску,никога није напала,никога није окупирала,није отишла као чемериканци да пљачка по свету остале народе који се сами не могу одбранити од тих пљачки америчких! Ове приче могу само тешки деебили,каквим уосталом и јесу чемерикини граЏани,да прихвате! И НИКО други иоле нормалан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u