„ЈОШ НИЈЕ ТОЛИKО KРВАВО, АЛИ…“ Лавров издао озбиљно упозорење, опасније је него пред Други светски рат!

„JOŠ NIJE TOLIKO KRVAVO, ALI…“ Lavrov izdao ozbiljno upozorenje, opasnije je nego pred Drugi svetski rat!

3 septembra 2020

Trenutno u svetu postoji više rizika nego i u vreme Drugog svetskog rata, smatra šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Danas situacija u svetu, naravno, nije tako „krvava“ kao u vreme Drugog svetskog rata, ali rizici su mnogo veći i nisu ništa manje opasni – rekao je on.Prema rečima ministra, tu se ubrajaju terorizam i narko kriminal, koji svake godine odnose ogroman broj života, kao i rizik od širenja oružja za masovno uništenje.

Lavrov je dodao da SAD uvode principe koji snižavaju prag upotrebe nuklearnog oružja.

– SAD su uništile praktično ceo sistem obuzdavanja u sferi kontrole naoružanja i doktrinarno uvode u svoju praktičnu delatnost principe koji u stvari snižavaju prag upotrebe nuklearnog oružja – rekao je on.

Ministar je takođe saopštio da će se samit „petorke“ Saveta bezbednosti UN održati čim omogući situacija sa virusom korona.

– Na samitu bi bilo moguće razmotriti put kardinalnog poboljšanja situacije u sferi bezbednosti na globalnom nivou. Svih pet zemalja su pozitivno odgovorile na predlog predsednika Putina i nadam se da će se samit održati čim to dozvoli situacija sa virusom korona. Samit bi trebalo da se održi uživo – rekao je Lavrov.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad3 says:

    Ovo je činjenica , lavrov zna o čemu govori, nešto se sprema i to loše,zaista je pred rat.

  2. Gagi says:

    Zar pustanje Corone nije rat protiv covecanstva,nasilno smenjivanje narodnih predstavnika u svetu nije siledjistvo. Nepostovanje medjunarodnih dogovora i ugovora i razbijanje suverenih drzava nije rat. Rat i okupacija sveta je u toku, jedino sto momentalno nema propratnih elemenata kao sto su pucanje i eksplozije. Danas nema mrtvih po ulicama, zato ih ima po bolnicama po raznim osnovama, najvise je umrlih od trovanja hranom i nezdravih zivotnih proizvoda.Narod na svetu se sitematski truje i razboljeva od vestackih proizvoda i plasticne ambalaze cija je proizvodna osnova nafta. Na sve to, nasi predstavnici i cuvari naroda "mudro cute" i gledaju svoja posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *