„ЈОШ НИЈЕ ТОЛИKО KРВАВО, АЛИ…“ Лавров издао озбиљно упозорење, опасније је него пред Други светски рат!

„ЈОШ НИЈЕ ТОЛИKО KРВАВО, АЛИ…“ Лавров издао озбиљно упозорење, опасније је него пред Други светски рат!

3 септембра 2020

Тренутно у свету постоји више ризика него и у време Другог светског рата, сматра шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

– Данас ситуација у свету, наравно, није тако „крвава“ као у време Другог светског рата, али ризици су много већи и нису ништа мање опасни – рекао је он.



Према речима министра, ту се убрајају тероризам и нарко криминал, који сваке године односе огроман број живота, као и ризик од ширења оружја за масовно уништење.

Лавров је додао да САД уводе принципе који снижавају праг употребе нуклеарног оружја.

– САД су уништиле практично цео систем обуздавања у сфери контроле наоружања и доктринарно уводе у своју практичну делатност принципе који у ствари снижавају праг употребе нуклеарног оружја – рекао је он.

Министар је такође саопштио да ће се самит „петорке“ Савета безбедности УН одржати чим омогући ситуација са вирусом корона.

– На самиту би било могуће размотрити пут кардиналног побољшања ситуације у сфери безбедности на глобалном нивоу. Свих пет земаља су позитивно одговориле на предлог председника Путина и надам се да ће се самит одржати чим то дозволи ситуација са вирусом корона. Самит би требало да се одржи уживо – рекао је Лавров.

KOMENTARI



2 коментара

  1. milorad3 says:

    Ovo je činjenica , lavrov zna o čemu govori, nešto se sprema i to loše,zaista je pred rat.

  2. Gagi says:

    Zar pustanje Corone nije rat protiv covecanstva,nasilno smenjivanje narodnih predstavnika u svetu nije siledjistvo. Nepostovanje medjunarodnih dogovora i ugovora i razbijanje suverenih drzava nije rat. Rat i okupacija sveta je u toku, jedino sto momentalno nema propratnih elemenata kao sto su pucanje i eksplozije. Danas nema mrtvih po ulicama, zato ih ima po bolnicama po raznim osnovama, najvise je umrlih od trovanja hranom i nezdravih zivotnih proizvoda.Narod na svetu se sitematski truje i razboljeva od vestackih proizvoda i plasticne ambalaze cija je proizvodna osnova nafta. Na sve to, nasi predstavnici i cuvari naroda "mudro cute" i gledaju svoja posla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u