ЈОШ НИШТА НИЈЕ ГОТОВО: Грци не пристају на ново име Македоније! ПАДА ВЛАДА, РЕФЕРЕНДУМ!?

JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO: Grci ne pristaju na novo ime Makedonije! PADA VLADA, REFERENDUM!?

13 januara 2019

Partija Nezavisni Grci glasaće protiv poverenja vladi i zatražiće referendum o Prespanskom sporazumu, izjavio je lider partije Panos Kamenos na konferenciji za medije održanoj nakon što je na sastanku sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom najavio povlačenje iz vladajuće koalicije. Razlog je neslaganje oko makedonskog pitanja i sporazuma sa Skopljem.

Koalicija je funkcionisala četiri godine.„Ako u ovom trenutku damo poverenje vladi, prodaćemo svoju dušu. U ovom trenutku, kada se postavlja pitanje poverenja vladi, sa teškim srcem govorimo ne. Ako neki promene svoj stav tokom glasanja, oni će biti isključeni iz stranke“, rekao je Kamenos.

Kamenos je takođe tražio od premijera da održi referendum o Prespanskom sporazumu.

„Tražim od premijera referendum o Prespanskom sporazumu, koji se može održati zajedno sa izborima za Evropski parlament (u maju). To nije sporazum, već kapitulacija“, istakao je Kamenos.

Kamenos je u nedelju nakon sastanka s premijerom rekao da njegova stranka Nezavisni Grci (ANEL) izlazi iz vladajuće koalicije sa partijom Siriza zbog neslaganja oko važnog nacionalnog pitanja — imena Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije.

Kamenos se već dugo vremena protivi Prespanskom sporazumu. Grčki ministar, tačnije, njegova stranka Nezavisnih Grka koalicioni partner je Sirize premijera Aleksisa Ciprasa, a najavio je da će sa njim vladu napustiti još šest članova iz njegove stranke.

Za sada nije jasno kakve efekte će Kamenosov potez imati na grčku vladajuću koaliciju.

„Spor o imenu Makedonije mi ne dozvoljava da ne žrtvujem ministarsku fotelju“, poručio je Kamenos.

Ciprasova koalicija trenutno zauzima 153 od 300 mesta u grčkom parlamentu, a Grčku očekuju parlamentarni izbori u oktobru ove godine.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Referendum????? Hahahahahahaha..............,referendum se već poduže vreme naziva "glasanje dok god zapadnjačka varijanta ne pobedi"! Naravno da to većina ne pamti,jer im je trajanje pamćenja kao kod zlatne ribice 0,004 sekunde!Tako su i Srbi duvali u pištaljke,i lupali o lonce,dok god nije zapadnjačka varijanta! I od celog duvanja Srbi ga baš izduvali, i to propisno! Duvajte opet Srbadijo! Mada,duvaju ga i ovu Grci!

  • Deda says:

   👍

 2. Vrana says:

  Opet će oni da menjaju ime u isročna albanija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *