Jovanka Broz boluje od raka

Jovanka Broz boluje od raka

24 августа 2013

Jovanka BrozKlinički centar Srbije saopštio je da je nakon intenzivne terapije i nege, koji su primenjeni juče i tokom noći, došlo je do blagog poboljšanja svesti udovice bivšeg predsednika SFRJ Jovanke Broz, ali je ona i dalje hemodinamski nestabilna.Kako saznaje “Blic“, lekari su konstatovali da Titova udovica ima kancer, što je pokazala i rana na dojci, ali još nisu utvrdili da li se rak prvo pojavio na grudima ili je tu samo metastazirao.

“Jovanka je odmah operisana, a dodatne analize tek će pokazati koliko je kancer uzeo maha. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno i teško je reći da li može da se izvuče“ kaže za beogradski list dobro obavešteni sagovornik.

U saopštenju je navedeno da je Jovanka Broz pod stalnim, intenzivnim lekarskim nadzorom i da se njeno stanje detaljno prati i primenjuju mere koje su uobičajena procedura kod ovakvih stanja. „Ukoliko bude bilo kakvih promena u zdravstvenom statusu gospođe Broz, Urgentni centar će se oglasiti saopštenjem u toku današnjeg dana, a ukoliko ne bude promena, saopštenje o njenom zdravstvenom statusu objavićemo narednog dana“, navodi se u saopštenju.

“Gospođa Broz je bolje, krvna slika je bolja“, izjavio je za “Blic“ direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

Jovanka Broz primljena je juče u Urgentni centar u polusvesnom stanju sa dekubitnim ranama i većom ranom na grudnom košu.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u