Jovanka Broz ima rak kože koji može da se leči

Jovanka Broz ima rak kože koji može da se leči

30 avgusta 2013

Jovanka BrozJovanki Broz (89) biopsijom je potvrđen rak kože, ali je dobra vest da ona ima blaži oblik ove vrste tumora, koji uz odgovarajući tretman može da se kontroliše i obuzda njegovo širenje, pišu „Naše novine“.

Nalazi biopsije potvrdili su sumnje lekara Urgentnog centra da su rane koje su se pojavile na telu Titove udovice posledice nelečenog tumora.

Konzilijum lekara u kom će glavnu reč imati plastični hirurzi odlučiće da li će nekadašnja prva dama morati da se operiše zbog ove bolesti.

– Rezultati biopsije, odnosno uzorak obolele kože, koji je uzet radi postavljana precizne dijagnoze, potvrdili su da ona ima tumor. Očigledno je to da se on širio od mladeža, ali je dobro što se radi o tipu koji nije toliko opasan i agresivan i s kojim se može živeti. Sad je neophodno das plastični hirurzi odluče da li će ona morati da se operiše, ili će se lečenje zasnivati na zračenju – rekli su u Urgentnom centru.

Jovanka dobro reaguje na terapije koje je dobila, pre svega zbog bakterije pseudomonas, otkrivene na ranama na koži. Generalno, Jovankino zdravstveno stanje je bolje od pre nedelju dana kada je u teškom stanju dovezena u bolnicu. Normalno jede, a sve češće se smeje!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *