Jovanka Broz pod maskom sa kiseonikom

Jovanka Broz pod maskom sa kiseonikom

17 septembra 2013

jovanka-brozJovanka Broz, supruga nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, od nedjelje je zbog problema sa disanjem neprekidno pod maskom sa kiseonikom, ali nije životno ugrožena, saznaju „Večernje novosti“.

„U nedelju je došlo do promene. Konstatovano je da je respiratorno ugrožena. Javio se manji problem sa funkcijom pluća i sada je pod stalnim nadzorom i kontinuirano dobija kiseonik preko maske“, rečeno je u beogradskom Urgentnom centru, koji o zdravlju Titove udovice brinu od 23. avgusta, kada je primljena u bolnicu.

Lekari kažu da ona, ipak, nije životno ugrožena, i da ovakvi problemi sa funkcijom pluća kod starijih pacijenata koji dugo leže nisu retkost.

Do ovog manjeg pogoršanja, zdravstveno stanje Jovanke Broz bilo je stabilno i ocene lekara su bile da bi ona, pod uslovom da ima adekvatnu kućnu njegu, pomoć da ustane, obuče se i prošeta, i odgovarajuću ishranu, uskoro mogla da bude otpuštena iz bolnice.

Lekari navode da je Jovanki Broz u prethodne tri nedjelje saniran manjak tečnosti u organizmu i transfuzijom popravljena loša krvna slika, te da je dijagnostifikovano da ima rak kože koji se vrlo sporo razvija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *