Jovanka Broz u teškom stanju

Jovanka Broz u teškom stanju

23 avgusta 2013

Jovanka Broz - youtubeLekari Urgentnog centra u Beogradu bore se za život Jovanke Broz, udovice predsednika SFRJ Josipa Broza, a njeno stanje je teško i smeštena je na intenzivnoj nezi, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar, a prenosi RTS. Lončar je novinarima rekao da je Jovanka Broz u polusvesnom stanju i da reaguje samo na grube nadražaje.

Prve analize ukazuju na početak sepse, rekao je Lončar. Prema njegovim rečima, reč je o veoma zapuštenom stanju i naveo da je Jovanka Broz u Urgentni centar stigla oko 13.30, polusvesna i sa izuzetno lošom krvnom slikom, problemima sa mokrenjem, ranama od ležanja i ranom nepoznatog porekla na grudnom košu.

Lončar je rekao da nema naznaka da je Titova udovica doživela infarkt kao što su danas neki mediji preneli. Jovanka Broz je na Urgentni centar došla u pratnji dva rođaka, a prema njihovim rečima, ona je prethodnih dana odbijala da je odvedu kod lekara pa je u tu ustanovu dovedena tek kada nije bila u stanju da se tome usprotivi.

Jovanku Broz danas je obišao i premijer Srbije Ivica Dačić. Rođena je 7. decembra 1924. godine u ličkom selu Pećani u tadašnjoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca u porodici Budisavljević. Bila je u braku sa Josipom Brozom od 1952, do njegove smrti 1980 godine. Od Titove smrti živi povučeno u beogradskom naselju Dedinje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *