Јубиларна, 60. сезона у Атељеу 212: Позориште у новом руху

Jubilarna, 60. sezona u Ateljeu 212: Pozorište u novom ruhu

13 oktobra 2016

kul-pozoriste_620x0

UPRAVNIK Ateljea 212 Branimir Brstina, najavio je juče pravu „slavljeničku“ sezonu, prepunu novih poduhvata – građevinskih, ali i pozorišnih, u godini jubileja. Pozorište koje obeležava 60 godina postojanja će, u novom ruhu posle prve faze rekonstrukcije zdanja, udomiti veliki broj novih predstava, autora i glumaca, a sezonu je otvorila beogradska premijera Bergmanove „Jesenje sonate“ u režiji Jagoša Markovića.

Rođendan teatra obeležiće 12. novembra premijera „Dece radosti“ Milene Marković u režiji Snežane Trišić, predstava u čijem će se petnaestočlanom ansamblu naći pet mladih debitanata.

I u ostalim najavljenim projektima vidljiva je želja za negovanjem te tradicije Ateljea 212, koja se ogleda u prihvatanju novih, javnosti nepoznatih imena u glumački ansambl – ali i davanju šanse mladim rediteljima koji neretko od Scene u podrumu za samo sezonu-dve „dorastu“ do Velike scene (poput Borisa Liješevića čiji „Pijani“ nižu nagrade).

SANACIJA

PUBLIKU koja dođe na izvođenja novih i starih predstava, pored obnovljene fasade same zgrade Ateljea, očekuju i obnovljene scene koje su posle trideset godina dočekale sanaciju, uz mnoge druge tehničke zahvate po celom pozorišnom zdanju. Zgrada je sada u svim aspektima prilagođena zakonskim propisima, pre svega onim koji se tiču bezbednosti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *