JULIJA TIMOŠENKO IZGUBLJENA U PRETNJAMA: Ako ne pobedim na izborima, biće revolucije

JULIJA TIMOŠENKO IZGUBLJENA U PRETNJAMA: Ako ne pobedim na izborima, biće revolucije

7 maja 2014

Yulia Tymoshenko 3132Bivša ukrajinska premijerka i kandidatkinja na predsedničkim izborima Julija Timošenko kaže da je ona jedina u Ukrajini sposobna da sprovede reforme.

Julija Timošenko je na konferenciji za novinare u gradu Nikolajevu, na jugu Ukrajine, otvoreno rekla: „Ukoliko građani izaberu drugog kandidata, neće moći da bude izbegnuta treća runda revolucije“, prenela je agencija Itar-Tas.

„Ne želim više da budem odgovorna za propast revolucije. Ako Ukrajina izabere drugog predsednika, a ja zapravo imam samo jednog rivala, mislim da ćemo morati da pokrenemo treću rundu revolucije. U suprotnom, mislim da nema šanse da promene budu sprovedene. Prosto, ja poznajem sve te ljude“, istakla je Timošenkova.

Ona je takođe iznela predlog zakona za koji je rekla da će doprineti rešenju problema korupcije, ali je priznala da mnogi predstavnici vlasti predvođene oligarsima, među kojima je i njen glavni rival na predstojećim predsedničkim izborima Petar Porošenko, jednostavno nisu zainteresovani za taj predlog.

Prema najnovijim anketama, Porošenko ima podršku 33,3 odsto glasača, dok Timošenkova može da računa na deset odsto glasova. Prevremeni predsednički izbori u Ukrajini su zakazani za 25. maj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *