JULIJA TIMOŠENKO: Rusija je objavila rat i SAD

JULIJA TIMOŠENKO: Rusija je objavila rat i SAD

3 marta 2014

gty_yulia_tymoshenko_tk_111011_wgRusija je „okupiranjem“ Krima proglasila rat ne samo Ukrajini već i SAD i Velikoj Britaniji, garantima ukrajinskog suvereniteta, smatra Julija Timošenko.

Ruski predsednik „Vladimir Putin dobro shvata da je objavivši nama rat, objavio rat i garantima naše bezbednosti, SAD i Velikoj Britaniji“, rekla je bivša ukrajinska premijerka u obraćanju naciji.

Rusija, SAD i Velika Britanija su garanti teritorijalnog integriteta Ukrajine kada se ta bivša sovjetska republika 1994. godine odrekla nuklearnog oružja.

„Ne verujem da će Rusija preći tu crvenu liniju. Ako to uradi, izgubiće“, istakla je Julija Timošenko u video poruci postavljenoj na njenom sajtu.

Ona je takođe ocenila da bi „ruska agresija“ bila nemoguća da je Ukrajina ranije pristupila NATO-u.

Prema oceni bivše ukrajinske premijerke, „ruska agresija“ je rezultat nove ukrajinske revolucije u kojoj je pao režim predsednika Viktora Janukoviča.

„Rusija nije htela da to prihvati, već je odlučila da zauzme Ukrajinu vojnom intervencijom“, rekla je Timošenkova.

Rusija je rasporedila vojsku na Krimu, insistirajući da ima pravo da zaštiti svoje interese. Šef američke diplomatije Džon Keri sutra dolazi u Kijev da bi podržao novi ukrajinski režim suočen sa ruskom „okupacijom“ Krima zbog čega su SAD već počele da kažnjavaju Rusiju otkazivanjem sastanaka vezanih za ekonomiju.

KOMENTARI3 komentara

  1. velimir says:

    JULIJA LUPAŠ GLUPOSTI , AGRESIJU JE PRVO IZVEO NATO SAMO ŠTO SI TI BILA U ZATVORU I NISI VIDELA. RUSI ĆE SAMO DA UZMU ONO ŠTO JE NJIHOVO, TI IM NE TREBAŠ.

  2. milica says:

    Haha misli da će preveslati nato da se umiješa...

  3. Danko B. Marin says:

    Plod patokratije - vladavine psihopata i PSIHOPATKINJA !!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *