Јунак са Кошара коначно на ВМА

Junak sa Košara konačno na VMA

5 juna 2017

Tek 17 godina po povratku sa ratišta na Kosmetu, gde je preživeo pakao Košara i ozbiljno se raboleo, Miloš Jovanović (38) iz zabitog sela Troštica će konačno dobiti priliku da ga pregledaju i leče najbolji lekari u Srbiji.

Kako ističe njegova sestra Marina, Miloš će uskoro biti upućen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, a po potrebi i u neku drugu eminentnu zdravstvenu ustanovu…

– Nedavno su nas posetili predstavnici Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva i uverili se u Miloševo loše zderavstveno stanje, te užasne uslove u kojima živimo – kaže Marina.

Posle povratka sa Kosova i Metohije, Miloš se teško razboleo, noćima ne spava, a i kada se to dogodi – budi se i doziva svoje poginule drugove… Duže od decenije i po ima psihičke probleme, teško diše, a i enormno se ugojio, pa je od svoje standardne težine koja je iznosila 80 kilograma „dogurao“ do čak 160 kilograma. Nažalost, nikada nije ispitan u nekoj specijalizovanoj bolnici, a zato što nema pravu dijagnozu nije adekvatno lečen i nikada nije imao sve potrebne lekove.

Sa majkom Rosom (62) obolelom od karcinoma i sestrom Marinom (35), koja ne radi, junak sa Košara koji je u leto 1999. kući došao sav u ranama, čami daleko i od Novog Pazara, u selu Troštice podno Golije, u trošnoj kući majčinog rođaka – bez vode i kupatila, te najneophodnijih uslova za pristojan život i lečenje. Zbog bolesti, nije u mogućnosti da radi i zaradi…

– Godinama smo se borili da, iako bez ikakvih prihoda, nekako preživimo i koliko-toliko pomognemo Milošu. Bilo je i veoma dramatičnih trenutaka, ali je potpuno izostala pomoć opštine, vojske i države. Tak posle nekoliko tekstova u „Novostima“ i još nekim novinama ljudi su počeli da se interesuju za Miloša i naše nevolje… Hvala svima – ističe Rosa Jovanović, naglašavajući da su dobrotvori iz Srbije i dijaspore sakupili oko 3.500 evra, a neki su obećali i graćevinski materijal za novi dom.

Nažalost, ova uboga porodica nema svoj plac, trenutno su u bespuću, pa se nadaju da će opštinari i vojska ispuniti obećanje i nasuti trasu do Troštice.

(Novosti)

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. Narod says:

    Mora se napraviti odgovarajući centar za prijem,lečenje i zbrinjavanje svih koji su bili učesnici ratova na prostorima bivše Yu. Rehabilitacioni centar za sve ranjene ili obolele od post traumatskog stresa. Da uslovi i nega budu na vrhunskom nivou. To je najmanje čime država može da im se oduži za njihovu žrtvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *