ЈУНКЕР ПУТИНУ: „Луксембург не напада Русију јер не би имао где да смести све заробљенике“

JUNKER PUTINU: „Luksemburg ne napada Rusiju jer ne bi imao gde da smesti sve zarobljenike“

10 maja 2017

Žan-Klod Junker – predsednik Evropske komisije (vlade EU) – jeste da često popije bez korišćenja i nožne i ručne kočnice, ali je duhovitiji i životniji od svih koji predvode zapadne zemlje.

Mnogi od njih se drže kao one Palmine voštane figure u Jagodinskom muzeju, a on je sav od krvi i mesa. I nerava i emocija. Možda zato i pije. Bilo kako bilo, Junker zaista ima duha.

Kako je objavio Frankfurter allgemeine zeitung, on je Vladimiru Putinu – kako je sam otkrio 8. maja, u vreme nastupa u Akademiji za političke studije u Bonu – u formi duhovitosti ispričao zbog čega njegov Luksemburg, a on je u svojoj zemlji bio premijer od 1995-te do 2013-te, ne objavljuje rat Rusiji.

Tvrdio je u Bonu da je ruskom lideru predočio: „Odbrana nije sfera sa kojom predsednik vlade Luksemburga često mora da se bakće. Naša armija broji 711 vojnika i oficira, uključujući i ministra odbrane. Zato sam ja Putinu postavio pitanje: „Znate li zbog čega Luksebmurg sve do danas još nije napao Rusiju?”. I predočio mu da mi naprosto ne bismo imali gde da smestimo zarobljene ruske vojnike”.

Čak je svojim slušaocima u pomenutoj nemačkoj akademiji rekao da mu je i ovaj politički vic pomogao da sačuva dobre lične odnose sa ruskim liderom.

Nemcima je Junker ispričao i kako je jednom prilikom u Pekingu, za vreme zvaničnih pregovora, Kinezima rekao: „Bio sam 19 godina premijer Luksemburga i uvek sam se bavio odnosom velikog i malog. Dragi prijatelji, zamislite da Kina i Luksemburg zajedno čine trećinu čovečanstva. Čim to zamislite, shvatićete šta su to veliko i malo”.

Luksemburg je jedna od najmanjih zemalja Evrope. To vojvodstvo ima teritoriju od samo 2.590 kvadratnih kilometara i 107.000 stanovnika. Junker je u svojoj zemlji od 1984. do 1989. bio ministar rada, a do 1995. godine – ministar finansija.

(fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Pijani klovn.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *