Јуриш српске опозиције

Juriš srpske opozicije

23 marta 2019

Piše: Čedomir Antić

Da li ja to dobro čujem? Aleksandar Vučić se ograđuje od nasilja, poziva na mir?! On, koji se četvrt veka (koliko truli u srpskoj politici), trudio da što više liči na zanimanje koje mu je od detinjstva bilo nabliže – profesionalni navijač. Da li čujem osudu od Dragana Markovića Palme, koji je krajem 2003. pozvao policiju i vojsku da se pobuni zbog saradnje sa Haškim tribunalom.  Ma da li sam čuo Šešljev umilni glasić? Kaže „motorna testera nije što i pištolj“, onaj pištolj kojim je, dok je sluđivao srpski narod, pretio studentima čiji je profesor tako žarko želeo da postane? Čudi me da ništa nije rekao dr Nebojša Stefaanović iz Beograda, nasilje treba da sprovodi policija, možda kao kada ju je kumica Saleta Mutavog i najmuževniji član njegovog ministarskog kolegijuma sprovodila u Lučanima.

Dokle bre neokupani, ali isuviše stranim mirisima natopljeni, radikali da licemerno govorite o nasilju. Gde vam je Pana da oplavi nekog Munjizu, koga Alek zove „Munja“ iako ga ne poznaje, ili da pokaže nekom Baroviću „gde zeka staje na koru od banane“?

Naprednjaci/radikali – vi ste nasilje. Nasilno ste došli na vlast, uz pomoć neuspele stiropor-revolucije (pošto vojvoda od Bajčetine ne može a da ne pije vodice niti da ručka u većim razmacima od šest sati), kada su vaši prigradski batinaši trčali ka predsedništvu u nadi da će „zarobiti Tadića“. Šta je nasilje, ako nije podrška kriminalno-političkih kartela iz Podgorice i Novog Pazara? Da nije možda drugačija od nasilja ona laž o višku biračkih listića i one vreće kojima ste mahali pred novinarima, a onda ste čim ste se domogli vlasti na sve to zaboravili? Sve to što rade vaše Jutke, Mitrovići, Vučićevići, vaši drugovi iz detinjstva i keramičari koji su vas filovali ko zna čijim novcem (dok ste ljubili noge birokratama u Briselu i Vašingtonu željni vlasti i novca), a sada vode stotine tek kupljenih medija, vaše Palme i Zorane… Sve je to nasilje. Činjenica da Drugi dnevnik RTS-a, sve i da je izbio Treći svetski rat, svake večeri počinje imenom predsednika republike, nije ništa drugo do vanzatvorska režimska tortura.  Mislite li da su svi građani Srbije naivci koji će dozvoliti da mirni protesti prerastu u masovne terapije i klubove podrške stotinama hiljada vaših žrtava? Naravno da gnev naroda raste – vi ga neprekidno izazivate i dajete mu stotine opipljivih razloga.

Vučić govori o Kosovu. On će rešiti tu veliku krizu bez obzira na sve. Bez obzira na Narodnu skupštinu!? Čak na ovaj saziv koji je srpski parlament pretvorio u septičku jamu Ristićevića, Atlagića, Maritinovića i još par vaših i socijalističkih mentalnih provincijalaca? Govori o investicijama – pa vlade Vojislava Koštunice su vam i dalje nedostižan uzor kad je reč o njihovoj visini. Privredni rast?! Pa u Makedoniji i Bosni je tokom proteklih šest godina, kumulativno uzeto, bio dvostruko veći. O platama – koje  su u odnosu na 2011. više za 1,48 evra ili penzijama koje su i dalje niže. Koga lažete? One koji su bili ozračeni RTS-om u doba vaše i Miloševićeve vladavine,  kojima su demokratske vlade krive zato što ih i one nisu zračile?

Dosta sa tim. I vi bi ste jurišali na bastione tiranije da niste uvek bili njen deo. Plaćalo vas je kuso i repato od Milošvića do Tadića. Na vlast ste došli tek kada ste našli strane sponzore.  Oni su vam promenili pol, ali narav vam je ostala ista. Jurišali bi ste, da ste imali sa kim, jer vaše su pristalice više za juriš na radnje i trafike, veći broj ste imali dobrovoljaca nego demonstranata, a kakvi su bili videli smo po svedočenjima pred Hagom i kontraispovestima pred Vjericom Radetom, Aleksićem i drugima. Čitali smo i slušali kako su većinom ratovali do poslednjeg, ali za belu tehniku i sve što nije izgorelo u štali.

Jedina Vučićeva nada danas su strana podrška i svađa u opoziciji. Laže da će izazvati građanski rat, jer njega hoće da brane samo oni koje prethodno plati i nahrani. Čitam tekstove opozicionara o „nasilništvu“ i „fašizmu“ onih nezadovoljnika koji su ušli na RTS. Izvinite, zvezdo Vučelinih serija, pa vas su grdili na društvenim mrežama!? Pa baš mi je krivo, a da ipak pređete kod Vučića, na vreme, kao i sve pink-zvezdice koje misle da će bilo ko normalan zaboraviti kako su nas brukale skrivenim kamerama i konferencijama za novinare na kojima su kriminalizovale demokratske stranke, kako bi pomogle raznim bićima iz političkog podzemlja. Svi ste doborodošli da date doprinos borbi za demokratiju. Sve razlike raspravićemo u skupštini, manjina će biti poštovana, većina će delovati ograničena ustavom i zakonima. Ako nećete tako, ako želite da isterujete svoje deluzivne pizme: izvolite kod Vučića – on je ionako vlasnik najveće političke deponije u Srbiji, a na putu je da od naše države napravi deponiju celog jednog naroda.

Hrabro se drži Vučić, evo i Šešelj svedoči da je juče preživeo pokušaj atentata. Hrabro je sa Stefanovićem igrao šah. Nije to, Vučiću, bombardovanje pa da igrate šah na nekom trgu ili u kancelariji. Kad je bilo vreme da se junačite, nije vas bilo nigde. Razumem, useljavali ste se u stančugu, muka je to za mladog čoveka. Ali tada ste se u radno vreme krili na tehničkom fakultetu, a sirotinju sa RTS-a niste znali da sakrijete? Ovo sada nije izraz hrabrosti, već samovlasti i samoljublja. Dok Srbija, prema svim međunarodnim organizacijama koje se bave slobodama, tone u devedesete, Vi brinete o staklu na televiziji. Neron je nad Rimom u plamenu, kako su ga optuživali, lio krokodilske suze i svirao liru, vi igrate šah sa osobom koja ne sme čak ni da Vas pobedi.

Gospodine Vučiću, Nerona je bilo mnogo, po svemu su bili različiti, samo im se vladavina na kraju, ipak, završavala protivno njihovoj volji i nadanju.

(Napredni klub)

KOMENTARI2 komentara

  1. Đorđe says:

    Nisu krivi ovi debili što su na vlasti već ova nazovi intelegencija. Jel ta intelegencija ima neki plan neku organizaciju koja se bavi ovom državom ili svako radi za sebe isto ko i ovi debilni političari. Šta radi srpska akademija nauka kad dozvoljava da državom upravljaju primitivci. Gde su planovi i strategije kako da se na najbolji način vodi ovaj narod. Zar da vlada onaj koji je najjači na ulici,uličari kriminalci,mafija. Zašta se u ovoj državi obučavaju oficiri,pravnici da bi ovovom državom vladali uličari.

  2. Ivan Grozni says:

    Bravo Gospodine Anticu. Clanak koji treba da ostane za Istoriju srpskog novinarstva. Hvala Vam sto mi ulivate tracak nade da jos ima postenih novinara i istoricara koji ne stavljaju licne interese ispred drzavnih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *