JUSUFSPAHIĆ: Zukorlić je zlobnik i trgovac životima

JUSUFSPAHIĆ: Zukorlić je zlobnik i trgovac životima

12 септембра 2014

MUHAMED JUSUFSPAHICMuftija srpski Islamske zajednice Srbije, Muhamed Jusufspahić u intervjuu za “Naše novine” kaže da “muslimani nemaju izvitoperenu liniju, ništa nacionalno poput Ravne gore ili Gazimestana, da ne oponašaju paradere i pozere” i da se oni koji šetaju Novim Pazarom “ne ponose samim Bogom, već narodom, otadžbinom, imanjem, neimanjem”. Muftija je, takođe, otvoreno govorio o svom odnosu s muftijom sandžačkim Muamerom Zukorlićem, nazivajući ga “trgovcem i zlobnikom”.

– Muftija Zukorlić je trgovac i zlobnik, a ništa nisu bolji ni oni koji sa njime trguju, pa makar bili i predsednici i premijeri – kaže Jusufspahić za “Naše” i dodaje da Srbija mora da spreči problem, a ne da ga leči i da će to postići jedino ukoliko vlasti promene odnos prema muslimanima u Srbiji.

Muftija navodi i da muslimani nisu oni koji paradiraju, jer oni “nemaju izvitoperenu liniju, ne paradiraju i ne oponašaju” već da to rade oni koji se “ne ponose samim Bogom, već narodom, otadžbinom, imanjem, neimanjem”.

– Musliman ne paradira, ne pozira, samim Bogom se ponosi, njega pronosi.

Musliman nema litiju, ni kao manifestaciju pobožnosti, ni nacionalne skupinosti. Možemo se skupiti, šetati oko Ka’be, svi, svih nacija, a rodoljubno, nacionalistički kao arapi, Bošnjaci, Srbi, Turci, Jermeni, ne! Nemamo ništa poput Ravne Gore ili Gazimestana, niti nam je potrebno da muslimane neko nacionalizmom zaluđuje.

Muhamed Jusufspahić kaže i da mu je drago što su mladići koji su paradirali bili obučeni, što nisu bili nepristojni, ali i dodaje da bi mu bilo draže da nikada “ne budu obučavani protiv komšija, Srbije, domovine, imenom Boga”.

– Muslimani Srbije treba da znaju da je ukorenjenost svih nas u božijoj reči, a ne u zemlji, rodu, domu, otadžbini, jeziku. Ako to ne shvate, postaju isti s onima koji su kod Boga na otpadnoj listi. Tu nema trgovine, posebno u ovo zadnje vreme dok čekamo Mesiju Mesiha. A kad čovek nema vode, i za urinom posegne svojim – zaključuje muftija za “Naše”.

Jusufspahić komentariše Zukorlićev stav da je nezaobilazan faktor u političkom životu Srbije i kaže da “on nije ništa drugo do trgovac koji bi i životima trgovao”.

– S kim to sada Zukorlić trguje iz Vlade? Ko to sarađuje s ovim zlobnikom i sa njegovim imenjakom i partnerom Redžovićem? Obratite pažnju na Ugljaninov prilaz Zukurliću. Ko je tu opozicija, a ko pozicija? – pita se Jusufspahić i dodaje da ni Vučiću ni Nikoliću ne preporučuje saradnju s “maharadžima, s kojima se više ni u Aziju ne ide, a kamoli u Evropu”.

Jusufspahić, povrh svega, naglašava da on ima dobronameran odnos prema muftiji Zukorliću.

– Zlonamernom bratu se dobronameran bude, kad mu se savetuje da ne hodi putevima zlobnosti, već da hodi putem smerne zahvalnosti samom Bogu – kaže Jusufspahić i dodaje da bi voleo da predsednik i premijer Srbije vrate bajrakli džamiju muslimanima i smatra da bi to tako trebalo i da bude.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u