ЈУЖНА АФРИКА НАОРУЖАВА РУСИЈУ? Вашингтон одбија да коментарише

ЈУЖНА АФРИКА НАОРУЖАВА РУСИЈУ? Вашингтон одбија да коментарише

13 маја 2023

Америчка администрација одбија да коментарише гласине да Јужноафричка Република снабдева Русију оружјем, како је раније рекао амерички амбасадор у Преторији Рубен Бригети, пише ТАСС, позивајући се на Џона Кирбија, координатора за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће.

„Могу само да кажем ово: ми доследно и снажно позивамо (друге) земље да не подржавају руски рат“, рекао је он.Кирби је додао да је Вашингтон посебно разговарао са представницима других држава, тражећи да повуку подршку акцијама Русије у Украјини. Чињеница да Јужна Африка и Москва наводно сарађују у војној сфери је непозната и самом Кирбију.

Бригети је претходно оптужио Јужну Африку да испоручује оружје и муницију Русији. Према његовим речима, САД су уверене да су током упловљавања руског брода Лејди Р у јужноафричку базу у децембру 2022. године на брод утоварено оружје и муниција. Очекује се да ће јужноафричко министарство спољних послова протестовати америчком амбасадору након његових речи о снабдевању оружјем.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Наравно да одбијају и америкењци, јер у овакву изјаву пиргаваца може да поверује САМО нискоинтелигентно биће на две ноге.

  2. Kulak says:

    Moguće je to, zašto ne. Englezi i Buri su većinsko crno stanovništvo Južne Afrike vekovima ugnjetavali i ponižavali prevodeći aparthejd. Ogromna većina ljudi Južne Afrike gaji ogromnu mržnju prema imperijalističkom Zapadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u