Кабинет Мила Ђукановића: Нисмо призивали НАТО бомбе 1999.

Kabinet Mila Đukanovića: Nismo prizivali NATO bombe 1999.

26 juna 2015

reg-milo_620x0Kabinet premijera Crne Gore Mila Đukanovića demantovao je tvrdnje onih koji se protive pozivu Crne Gore za članstvo u NATO, da je Đukanović 1999. prilikom bombardovanja SRJ tražio da Alijansa gađa ciljeve i u Crnoj Gori:

– Informacija nije istinita. Takva tvrdnja nije u skladu sa zdravim razumom, jer ni tada, a ni danas odluke o operacijama NATO nije mogao da donosi niko van Alijanse, što znači ni Crna Gora. Jasno je da je u pitanju zlonamerna izmišljotina. Nije prva, nažalost, verovatno ni poslednja sa prepoznatljivim rukopisom onih koji duže od dve decenije rade na štetu Crne Gore i regiona. Najniži oblik destrukcije koji ne preza da zloupotrebi tragični događaj, ciklično se ponavlja uoči svih važnih odluka za Crnu Goru, kao što je zaustavljanje njene integracije u NATO i EU – navodi se u odgovoru Kabineta predsednika Vlade dostavljenog „Novostima“ .

Protivnici pristupanju NATO pozivaju se na film „Pad Miloševića“ koji je objavio Bi-Bi-Si i na izjavu bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

KOMENTARI2 komentara

  1. Padre says:

    Pa lepo ste rekli da se to kosi sa zdravim razumom, a baš to vama fali, zdrav razum!

  2. Apis says:

    NECE ON DA LAZE! Zato kabinet prica a Milo cuti. DABOGDA MU SE SEME ZATRLO PRED NJEGOVIM OCIMA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *