Kacin: Nekorektne rasprave o priznavanju Kosova

Kacin: Nekorektne rasprave o priznavanju Kosova

26 aprila 2013

jelko_kacinIzvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da su rasprave u Srbiji o tome ko je briselskim dogovorom priznao nezavisnost Kosova neadekvatne i nekorektne, jer je od starta dijaloga jasno rečeno da on nije o statusnim pitanjima, prenose „Nezavisne novne“.

„Pre nego što se krenulo s dijalogom bilo je jasno dogovoreno da on nije o statusu i zato je izvan tog okvira i izvan pameti da bilo koji političar u Srbiji to koristi za unutarnjepolitičko prepucavanje“, rekao je u četvrtak Kacin.

Kako je rekao, ako neko želi da učestvuje u politici onda mora pre toga znati osnovna načela i okvire.

„I zato je to pitanje neadekvatno i takve rasprave su sasvim izvan racionalnog okvira“, dodao je Kacin.

Beograd i Priština su, kako je istaknuo, pokazali da im je stalo do građana, bolje ekonomske budućnosti i socijalne sigurnosti.

„Pokazali su da razumeju da prazan džak nikada ne stoji sam po sebi, da ga treba nečim napuniti i da sebe treba na neki način posvetiti i ekonomski zaposliti“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ekonomija je ta koja sve omogućava.

„I zato taj veliki dogovor treba promatrati pre svega u funkciji bolje ekonomske budućnosti i to važi za sve – i za Beograd i za Prištinu a posebno za sjevernu Mitrovicu“, zaključio je Kacin.

Izvestilac EP boravi u poseti Beogradu, gde će zajedno s premijerom Srbije Ivicom Dačićem učestvovati na konferenciji „Srbija u sigurnosnim i ekonomskim izazovima evro-atlantskih prostora“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *