KAD ĐETIĆI CRTAJU GRANICE: Ovakvu mapu Crne Gore do sada niste videli!

KAD ĐETIĆI CRTAJU GRANICE: Ovakvu mapu Crne Gore do sada niste videli!

16 oktobra 2014

velika-crna-gora-mapaNakon što je poslednjih dana Balkan zapljusnuo talas raznih ideologija, koji je probudio duhove prošlosti, a koji je zasnovan na crtanju novih granica država, društvenim mrežama kruži i karta “velike Crne Gore”. Sudeći po “novim” granicama, “velika Crna Gora” pomrsiće račune i “velikoj Albaniji” i “velikoj Srbiji”.

Tako se u okviru „velike Crne Gore“ našao dobar deo susedne Albanije, Srbije (bez Vojvodine), Kosova, Makedonije i Bugarske. „Ideolozi“ su „velikoj Crnoj Gori“ pripojili i Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, deo Mađarske i Austrije, ali i Francuske.

U njenom okviru je i dobar deo Italije.

Karta je na društvenim mrežama izazvala šaljive komentare, pa tako pojedini „sanjaju“ da brodska linija Bar-Bari jednog dana postane lokalna linija.

I dok su se neki pitali zašto je Švajcarska ostala „izvan“ granica „velike Crne Gore“, drugi su šaljivo odgovorili: „Zato što puno rade“.

Neki su imali i „veće“ teritorijalne pretenzije, pa su izrazili želju da se „velika Crna Gora“ spoji s „bratskom“ Grčkom.

Bilo je i zamerki što je Lovćenac, inače grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji, ostao izvan granica „velike Crne Gore“, objavila je Radio Televizija Crne Gore.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Dopada mi se ideja. Trebamo svi da imamo svoje geogr. karte. Zašto bi samo šiptari imali tu privilegiju? Kad je bal, nek je bal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *