Кад је “Олуја” у питању, од следеће године Срби ће ту акцију морати да хвале или да о њој заувек ћуте

Кад је “Олуја” у питању, од следеће године Срби ће ту акцију морати да хвале или да о њој заувек ћуте

29 марта 2015

0-dmitrovic_620x0 ratko 686Пише: Ратко Дмитровић

Већ следеће године, реално је, Хрватски сабор усвојиће закон по којем ће свако ко каже да је оружани сукоб у Хрватској деведесетих био грађански рат а „Олуја“ етничко чишћење, завршити у затвору најмање пет година. Ма, то је неко зезање? Није. Неко неозбиљан гласно размишља? Ни то. Предлог је стигао од председника Жупанијског суда у Загребу, Ивана Турудића, који ће, то је готово сигурно, у следећој влади Хрватске (парламентарни избори су крајем ове године) сести у фотељу министра правде, јер по свим истраживањима те изборе добиће ХДЗ, а Турудић је њихов играч.

Истинита прича о карактеру рата у Хрватској, о „Бљеску“ и „Олуји“, Медачком џепу, злочину у Сиску… приводи се крају а да још није ни узела маха. Николић, Вучић, Дачић…мораће од почетка идуће године да забораве на „Олују“ и добро припазе да им се у причи о распаду Југославије не омакне квалификација „грађански рат у Хрватској“. Вероватно неће завршити иза браве (мада Вукчевић, Векарић и Наташа Кандић никад не спавају), али ће се у том случају сигурно извињавати Колинди Грабар и Томиславу Карамарку. Знате оно: извучено је из контекста, нисмо тако мислили.

Ниједна влада у Београду у периоду од 2000. године наовамо, није службено дефинисала рат започет насилним растакањем Титове Југославије, тачније није ствари поставила на своје место устврдивши да је почетком деведесетих у Југославији вођен класичан грађански рат и да је тај рат изазван насилном сецесијом Словеније и Хрватске.

Због чега то не сме да се каже у Немањиној 11? Због страха да ће на тај начин индиректно амнестирати Милошевића, шта год то могло да значи, односно да ће минирати тезу (постављену у Београду, одаслату у свет, а отуда враћену као оптужба великих западних сила) да су Срби на челу с Милошевићем изазвали рат деведесетих, да су једини кривци за тај рат, злочинци, и да стога морају да испаштају.

То је лаж у коју се, изгледа, не сме дирати, лаж лоцирана у исту раван с религијским догмама. Отуда ово стално, дубоко службено српско ћутање. Следеће године то ћутање добиће законску основу. За оне Србе који сматрају да је спомињање прошлости бесмислено, ово из Загреба ретко је добра и радосна вест.

Шта је следеће? Захтев да се затвором казни свако ко каже да је Независна Држава Хрватска била геноцидна творевина а Јасеновац творница смрти. Немогуће! Јесте ли сигурни?

За крај, да парафразирам једну народну мудрост: Ко не храни своју истину, храниће туђу лаж.

(Вечерње новости)

KOMENTARI5 коментара

  1. damok says:

    postovani gospodine-Do! ako mi vjerujete nisam ni procitao vas tekst koji ste napisali onako machala a evo i bez citanja imadoh zelju da vam odgovorim. Dosta je lazi i prevara! Morate da shvatite jednu stvar! A to je; Da povucite granice izmede svojih sposobnosti i pomoci sa strane! Nadam se da ste ovu poruku dobro razumjeli i to je zbog vasega dobra jer ostalih poruka nece biti! Jer ovo sto sam razumeo u naslovu vase propagande ne vodi nicemu, osim vasega stradanja a to je ono zadnje sto prizeljkujem u ovim Medunarodnim zbivanjima kojima vi nicim niste pridonjeli. Neka vam je Bog na pomoci i cuvajte se!

  2. Ranko-Banja Luka says:

    Zašto ,,Intermagazin.rs" objavljuje komentare ove budale, koji se predstavlja kao ,,damok" i njemu sličnih?

  3. tinman19 says:

    To je u Hrvatskoj već sada tako, ne treba čekati izbore. Srbija se prvo mora otarasiti Miloševićeve aveti i tek tada može ravnopravno nastupati s protuargumentom o građanskom ratu. U suprotnom, sve se svodi na rat hrvatske vojske, dakle države, protiv srpskih avanturista u uniformi vojske RSK, dakle nečega što ni Milošević nije priznao, a kamoli ostali. Iz toga, opet, proizilazi da je hrvatska vojska imala puno pravo izbaciti tako nešto iz svoje države, jer Milošević nije nikada prihvatio i rekao da se vodi građanski rat, prema tome napravio je nenadoknadivu štetu srbima. Srbi moraju proglasiti Miloševića historijskim promašajem, bolje da se nikada nije ni pojavio. Da nije bilo Miloševića ne bi se pojavio ni Tuđman, dva brata po zlu za srbe, ne znaš koji je napravio srbima veću štetu.

  4. Pingback: “ОЛУЈА” ЈЕ ЖИВИ ДОКАЗ ДА, ако Хитлер и није победио, његови следбеници у Хрватској свакако јесу | Јадовно 1941.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u