Када би избио Трећи светски рат, ово су најнесигурније земље!

Kada bi izbio Treći svetski rat, ovo su najnesigurnije zemlje!

1 decembra 2015

t453tbeter6Na Jutjubu pojavio se jedan zanimljivi video naziva ’10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svetskog rata’.

Kako pišu 24 sata, iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo videti koji su razlozi nesigurnosti.

Takođe, lista zemalja koja je objavljena, za mnoge je dosta iznenađujuća.

Naime, među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mestu nalazi, ni manje ni više, već naftom bogata Saudijska Arabija.

Izrael

Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svetskog rata, zasigurno došlo do velikih problema. Uvoze većinu hrane i goriva, a voda je u celoj regiji uvek bila kamen razdora.

Rusija

U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla biti meta. Uz to, u Rusiji postoji sistem nazvan “Mrtva ruka” (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskom teritorijom.

SAD

Slično kao i s Rusijom, u slučaju nuklearne pretnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično naoružani, postoji mogućnost da ne bi stigli aktivirati oružje pre napada s drugih strana.

Liberija

Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svetskim događajima, uvek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa.

Solomonska ostrva

Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najzavisnija zemlja o stranoj pomoći, Solomonska ostrva, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našli i zbog svog položaja.

Saudijska Arabija

Pomalo neočekivano, ali na prvom mestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *