КАДА ВАМ АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИЦИ, СОРОШЕВЕ и USAID НВО у Србији причају о правима новинара – ПОКАЖИТЕ ИМ ОВЕ ВИДЕО СНИМКЕ

KADA VAM AMERIČKI PLAĆENICI, SOROŠEVE i USAID NVO u Srbiji pričaju o pravima novinara – POKAŽITE IM OVE VIDEO SNIMKE

3 juna 2020

Novinari RIA Novosti Mihail Turgijev i Sputnjika Nikol Rasel su među više od 190 izveštača koji su napadnuti ili uhapšeni tokom izveštavanja sa protesta u Americi.

Dopisnika RIA Novosti Mihaila Turgijeva napala je policija tokom protesta u Mineapolisu. Kako izveštavaju mediji, policija je, nakon što je rasterala demonstrante, namerno upotrebila suzavac protiv novinara. Ekipa TV kanala „Vajs“ i dopisnik RIA Novosti nalazili su se na benzinskoj pumpi, u zoni nereda, gde im je Nacionalna garda dozvolila da ostanu. Odjednom se pojavio kombi sa policijom, koja je ispaljivala gumene metke na njih. Kada su začuli povike da je reč o privatnom posedu i da su u pitanju novinari, prekinuli su paljbu, ali su sve naterali da uđu u zgradu. Novinari su klečali na kolenima, pokazujući legitimacije. Kada je dopisnik RIA Novosti pokazao svoju legitimaciju i rekao da je novinar, policajac mu je bez reči poprskao suzavac po licu.

Policija u SAD nekoliko puta je pogodila gumenim mecima novinarsku Sputnjika Nikol Rasel, koja izveštava o protestima ispred Bele kuće, iako je ona pokazala novinarsku legitimaciju.

 

KOMENTARI5 komentara

 1. E.Lirsch says:

  Soros i Bil jaki ko crna zemlja. Kazem ja dok dva akrepa neko ne obesi na banderu u sred Njujorka nece se narod smiriti.

 2. Zorana says:

  I treba. Budimo realni. Globalisticke NVO momenalno UBIJAJU policajce, a novinari se takmice ko ce snimiti nesto sto pogrdnije o njima da bi njihve medijske kuce jo spljuvale te iste policajce.Ljudi, te policajce, patriote, UBIJAJU, a novinari im dosoljavaju na ranu! Novinarstvo je palo nanajnize moguce grane. Niko ih vise ne ceni, jer svi zanmo da lazu i da su pokvareni do srzi.

  • uddu says:

   Svaka čast ,Zorana,na komentaru.Radujem se što neko u ovoj vukoj..... ume ispravno da razmišlja!Nije lako pratiti i otkriti njihove trikove,oni se nadaju onoj tradicionalnoj misli koju su učili na psihološkim fakultetima;Bombarduj budalu lažnim vestima jer će samo 3 % njih shvatiti o čemu je reč;E pa,klanjam se onim 3 % što ti imaš u tvojoj glavi i širi istinu dalje! Dole globalisti!

 3. persida says:

  Sorosoidi napolje iz Srbije.

 4. Penzioner says:

  Čini mi se da USAID reklamira Ana Brnabić na katedri iza koje pokušava da sastavi prostu rečenicu. Ima li veće ironije od pominjanja imena onih koje je Trapm stavio na spisak onih koji se pominju u naslovu ovog članka od činjenice da o tome piše Vučićev Srpski telegraf u današnjem izdanju? Na tom spisku je, za divno čudo, niko drugi do Sonja Liht, udarna pesnica Soroševog "Fonda za otvoreno društvo". Ista ona Sonja za koju je Vučić dok je bio premijer (mada Zakon o Vladi ne poznaje termin premijer) izjavio da bi je rado video u svojoj Vladi, naravno pored Ivana Vejvode, koji je veoma poznat istinskim Srbima po vođenju sednice "Beogradskog bezbednosnog foruma" na kojoj je bivši ambasador Rusije Aleksandar Konuzin upitao prisutne "ima li ovde Srba", a na pitanje "mogu li da nastavim izlaganje" Vejvoda odgovorio "ne", što su svi njegovi istomišljenici podržali. Sonja Liht je bila i organizator pregovora vlasti i opozicije, s ciljem da se izađe na izbore a da se ništa ne promeni u vezi izbornih uslova i medijskog predstavljanja stranaka, jer Vučiću mora pripadati 98% prostora za kampanju, a glasovi onih koji su odavno otišli Bogu na ispovest već su ubeleženi u korist SNS. Ni jedna država u Evropi nema više nevladinih organizacija od Srbije koje finansira Soroš, a na nesreću sve siromašnijeg naroda i sama vlada iz njihovih džepova. A ko je danas najveći soroševac u Srbiji to znaju i vrapci na grani. To je onaj ko se sa Džordžom Sorošom sastajao u SAD, a sa njegovim sinom više puta u Beogradu. Onaj ko naseljava Srbiju migrantima, a njihovo naseljavanje finansira Soroš. Ko sprovodi u delo politiku Nevladinih organizacija u Srbiji ako je on ne sprovodi. Ko i danas podržava tzv. "duboku državu" u SAD ako je ne podržava aktuelna vlast? Kad je Tramp obustavio finansiranje SZO, a njegov stav podržava sve više država na svetu, Vlada Srbije šalje SZO dva miliona evra, kao što je današnjoj "dubokoj državi" dok je bila na vlasti Aleksandar Vučić donirao dva miliona evra da bi ostala na vlasti. Donald Tramp je otvoreno izjavio da je protivnik globalizma i pristalica suverenizma, ali globalističkim marionetama više odgovara globalizam od suvereniteta sopstvenih država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *