КАДИРОВ БРУТАЛНО ОДГОВОРИО ЗАПАДУ: Чеченски лидер жестоко реаговао на санкције

KADIROV BRUTALNO ODGOVORIO ZAPADU: Čečenski lider žestoko reagovao na sankcije

18 decembra 2020

ČEČENSKI lider Ramzan Kadirov smatra da je Zapad pristrasan prema Čečeniji i, uvođenjem sankcija čak i slučajnim ljudima iz njegovog okruženja, dece, kompanija i konja, dostiže do ludila.

– Znamo da su se na ovim sankcionim listama nalazili i niz drugih gubernatora, ali nikada nije postojao toliko pristrasan, selektivan pristup prema Čečenskoj Republici. U našem slučaju došlo je do ludila, kada se sankcije već masovno uvode i šire ne samo protiv zvaničnika, već prema bilo kojem slučajnom čoveku (zato što je blizak Kadirovljevom okruženju), deci, kompanijama, čak i konjima – napisao je Kadirov na svom kanalu na Telegramu.Kadirov je naglasio da se vrlo hladnokrvno odnosi prema zapadnim sankcijama, ali istovremeno ga zanima po kojim kriterijumima se na spisku nalaze dobrotvorne i sportske organizacije, njegova supruga i deca, iako niko od nabrojanih „nije rekao ni reč o politici, a da ne govorim o njihovom učešću u njoj“.

– Što se tiče sankcija zapadnih zemalja, Vladimir Vladimirovič je potpuno u pravu: odnosim se prema njima mirno. Zabrinuo bih se da se nisam našao na takozvanim restriktivnim spiskovima. Na kraju krajeva, američkim i evropskim sankcijama udostojene su prave patriote Rusije. I to je vrlo visoka ocena – istakao je Kadirov.

Na velikoj konferenciji za medije predsednika Rusije Vladimira Putina novinarka televizije „Vajnah“ upitala je sa čim su, prema njegovom mišljenju, povezane sankcije Zapada protiv Kadirova i njegovog okruženja. Predsednik je odgovorio da u tome ne vidi ništa neobično, jer Kadirov štiti interese ne samo Čečenije, već i cele države, zbog čega i jeste cilj protivnicima Rusije. Ali, kako je naveo Putin, nema potrebe za brigom.

Ranije su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Fondu „Ahmat Kadirov“, stvorenog na inicijativu Ramzana Kadirova, kao i protiv kompanija i sportskih klubova povezanim sa fondom, uključujući fudbalski klub „Ahmat“. Velika Britanija takođe je uvela svoje sankcije. Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da ta ograničenja neće ni na koji način uticati na tu zemlju.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Kadirov je u Rusiji prema Putinu isto što i Šešelj u Srbiji prema Vučiću, stom razlikom da Šešelj nije precednik opštine, nego samo poslanik. Precednici opština mogu direktno da kradu svoju pastvu, a poslanici mogu samo direktno da laju u vetar.

  2. I Love persida says:

    Sankcije svima, po glavi stanovnika i po svakom grlu; ovcama, kozama, prasadi i peradi, sankcije i samo one uspevaju da rastu posle korone kada nas pohara, to je neka etapa br. 2. A kasnije? Biće naravno gore.

  3. petrovgrad says:

    Dosta mi je kukumavčenja iz Rusije. Lavrov se ljuti, Kadirov gnevan, Putin bezbrižan. Alo ne radi se o njima lično, već o Rusiji. Ajde već jednom u neku malu akciju, malo pošaljite hakere, malo mafijaše, malo prevarante da oni počnu da drmaju zapad. Za zapad je žuti bata Kim iz Pjongjanga penicilin. Zapad preko BiH otkačili Lavrova. Neki Ruja zavrnuo slavinu na gas, a posle pola sata dobio čušku i odvrći ponovo. Čim su videli da Rusi popuštaju. Zapad opet preki BiH na sva zvona proglasili Lavrova da krade ikone. Zar je rešenje braćo Rusi da Vam ulete u Moskvu pa da Vam iz dupeta dodje u glavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *