КАДИРОВ: Нисам слуга шејтана, него Путина

KADIROV: Nisam sluga šejtana, nego Putina

24 aprila 2015

Putin-i-Kadirov 5456Predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da nema sukoba između njega i čečenskih policijskih službi ili federalnih snaga, uključujući službu bezbednosti FSB.

„O kakvom sukobu govorite. Mogu vam još jednom reći da ima šejtana koji žele da seju nemir na teritoriji Ruske Federacije i da zato iznose takve tvrdnje“, rekao je Kadirov u četvrtak u intervjuu za televiziju Lajfnjuz.

„Ja sam vladin službenik, general, heroj, i nisam sluga šejtana ili zvaničnik nekakve zapadne tajne službe. Ja sam čovek Kremlja, Putinov čovek“, kazao je Kadirov, prenosi TASS. Prema njegovim rečima, službe bezbednosti dobro znaju ko je on i nemoguće je da ih okrenu jedne protiv drugih.

Neki ljudi, međutim, kako je dodao, šire glasine kako bi ljudi mislili da postoje neki nesporazumi između različitih regiona i policijskih službi. „Ja sam sluga naroda, božji sluga i Putinov strelac“, kazao je Kadirov.

On je istakao da Džambulat Dadajev, kojeg je policija iz Stavropolja tokom specijalne operacije ubila prošlog vikenda u Groznom, nije u srodstvu sa Zaurom Dadajevom, osumnjičenom za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova.

Kadirov je pokrenuo istragu zbog te operacije policije iz Stavroplja u čečenskoj prestonici, rekavši da za to nisu postojali pravni razlozi i da je učinjen grubi prekršaj jer o tome nije obavešteno čečensko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Posle zajedničke operacije ruskih federalnih snaga i policije iz Stgavropolja, Kadirov je naredio svojim snagama da pucaju „ako se neko iz Moskve ili Stavropolja pojavi na vašoj teritoriji bez vašeg znanja“.

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je neprihvatljivo da čečenski lider govori o mogućnosti napada na snage reda iz drugih regiona ako one izvode specijalne operacije u Čečeniji bez odobrenja lokalnih policijskih snaga.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Radmila says:

    Sasvim u redu mora postojati koordinacija, ovako ispalo kao da je nekome u interesu da muti vodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *