Кадиров ОБЈАСНИО када ће се завршити РАТ У СИРИЈИ

Kadirov OBJASNIO kada će se završiti RAT U SIRIJI

28 oktobra 2018

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov smatra da se rat u Siriji neće završiti sve dok to ne budu želele SAD i njihovi saveznici.

– Koliko god to želeli rukovodstvo Sirije i sirijski narod, rat se neće završiti sve dok to ne budu želeli Amerika, Izrael, Evropa i druge članice koalicije. Tamo su se sudarili interesi mnogih država. Sve dok se države ne slože da treba završiti rat, tamo će se nastavljati krvoproliće – izjavio je Kadirov na konferenciji za novinare u Groznom.Prema njegovim rečima, teroristi koji ratuju u Siriji imaju gazdu koji ih snabdeva svime što im je potrebno, a bez toga oni se ne bi održali ni dan“.

– Svi odredi koji ratuju protiv vladajućih snaga Sirije su kontrolisani. Oružje, odeća, hrana — sve to zahteva novac. I ako države koje sam ja nabrojao vrate svoje šejtane kući, u Siriji će zavladati mir – uveren je Kadirov.

On je siguran da se Sirija drži zahvaljujući naporima Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina.

– Kao što znamo, Vladimir Putin, kao mirotvorac, radi u skladu sa pravilima međunarodne zajednice i štiti celovitost Sirije. Evropa i Zapad tamo imaju drugačije interese – primetio je Kadirov.

Predsednik Čečenije je naglasio da su vojnici iz te ruske republike, koji u Siriji služe u sastavu vojne policije, zaslužili poverenje lokalnog stanovništva i da uspešno rešavaju postavljene zadatke.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Varaš se ti Kadirove,rat će se završiti SAMO onda kada neko dobije po p..ci ! Ne pre toga!

    • Milan says:

      Kad bi još više dobili po Pi ne bi se okupljali u Siriji nego bi bežali iz nje, smirili bi se bar tamo u Siriji bilo da su teroristi bilo da su pripadnici vojnih snaga SAD i ostalih. U pravu ste obadvojica. Kadirov je samo hteo da bude svima jasno ko i zašto okuplja i šalje šejtane (đavole) tj. teroriste-plaćenike na teritoriju Sirije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *