KADIROV OŠTAR: Proteraćemo iz Rusije strane nevladine organizacije kao i teroriste

KADIROV OŠTAR: Proteraćemo iz Rusije strane nevladine organizacije kao i teroriste

22 decembra 2014

ramzan-kadyrov-54356Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da iz te ruske republike treba proterati teroriste, ali i „pripadnike organizacija za zaštitu ljudskih prava koje pomažu pobunjenicima“. Takve organizacije su, prema Kadirovu, neprijatelji Rusije.

„Sve te organizacije su stvorili ljudi koji su protiv ruske politike. U sklopu borbe protiv terorizma treba proterati i korumpirane ljude koji su za novac SAD i Evrope prodali sve što je sveto – savest, domovinu i narod. Mi smo se dugo borili da imamo mir i prosperitet, da se čuje glas naroda i da živimo u pravnoj državi. Skupo smo platili mir da bi njima dozvolili da ga unište – rekao je Kadirov u intervjuu za ruski kanal „Lajf njuz“.

Kadirov je rekao da nevladine organizacije pokušavaju da zavade narod Kavkaza sa Rusijom.

„Njihov slogan „Stop eksploataciji Kavkaza“ je skovan kako bi nas zavadio sa Rusijom. Sve se to radi u saradnji sa Zapadom. „Zavadi pa vladaj“ je njihov glavni cilj ali mi im to nećemo dopustiti“, objasnio je Kadirov.

Kadirov je kazao da Zapad, na čelu sa SAD, želi da Rusiju uvuče u rat.

„Po Zapadu krivci za sve u ruskom rukovodstvu. To znači da Zapad ometa Vladimira Putina koji vodi Rusiju ka prosperitetu. Obamina izjava „Mi ćemo naterati Putina da promeni mišljenje“ znači da im se ne sviđa činjenica da je Rusija jača nego što je bila – rekao je Kadirov.

On smatra da bi Rusija trebalo oštrije da reaguje na izjave baraka Obame.

„Ako nas Amerika optužuje i naziva neprijateljima zašto bi mi na to ćutali“, rekao je Kadirov.

(Srbija danas)

KOMENTARIJedan komentar

  1. aljoša says:

    treba ih pohapsiti a ne protjerati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *