КАДИРОВ ПОСЛАО СУРОВУ ПОРУКУ: Ваша помоћ ником није потребна, још вас се сећају у Србији, Либији, Сирији, Ираку…

KADIROV POSLAO SUROVU PORUKU: Vaša pomoć nikom nije potrebna, još vas se sećaju u Srbiji, Libiji, Siriji, Iraku…

28 jula 2018

Američki predsednik Donald Tramp je obećao iranskim demonstrantima “američku pomoć u pravo vreme.“ Čečenski lider Ramzan Kadirov se prisetio drugih slučajeva u kojima su SAD ponudile svoju “pomoć“ u novijoj istoriji.

“Ostali narodi koji su nedavno dobili snažnu podršku SAD-a su oni iz Libije, Sirije, Iraka, Avganistana, Srbije, Vijetnama itd. Oni pripremaju trojanskog konja za Iran!,“ napisao je lider ruske republike na svom nalogu na Twitter-u.Čečenski političar se pozvao na intervenciju, uključujući i vojnu intervenciju, Vašingtona u drugim zemljama, posebno na Bliskom istoku, tokom poslednjih godina.

Sve zemlje koje je čečenski lider pomenuo, jer su se suprotstavljale američkim interesima, bile su uključene u duboku krizu i jedva su uspele da zadrže svoj teritorijalni integritet, osim Vijetnama, koji je odoleo američkoj invaziji između 1955. i 1975. godine i zadržao svoj suverenitet.

Komentari čečenskog lidera su usledili nakon odluke Saveta bezbednosti UN-a da se održi posebna sednica na zahtev američkog predstavnika u organizaciji, posvećena protestima u Iranu koji su trajali više od jedne sedmice.

Američka inicijativa je već komentarisana od strane zvaničnog predstavnika ruskog ministarstva spoljnih poslova, Marije Zaharove, koja je podsetila na ogromno iskustvo SAD-a u velikim protestnim demonstracijama.

Stav Moskve o neredima u Iranu se zasniva na nedopoustivosti bilo kakvog spoljnog mešanja u unutrašnje poslove bilo koje zemlje.

Teheran je, sa svoje strane, optužio spoljne snage da stoje iza protesta u zemlji, ili ih bar koriste da favorizuju sopstveni anti-iranski program.

 

 

(Webtribune)

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  Iran sada da će skinuti gaće i natrćiti se poslušno Amerikancima kao "naši" 05.10.2000. godine u to ne verujem.

  • Velika Metla says:

   Miraš,ovi "NAŠI"so dokazali bezbroj puta da im ponos,obraz i dostojanstvo ama baš ništa ne znače!

 2. Pastrovic says:

  Bravo Cecenu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *