КАДИРОВ СПРЕМИО ВОЈСКУ: „Идемо у Белгородску област да бранимо Русију, само чекамо наредбу!“

KADIROV SPREMIO VOJSKU: „Idemo u Belgorodsku oblast da branimo Rusiju, samo čekamo naredbu!“

5 juna 2023

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da je spreman da pošalje svoje borce u pograničnu Belgorodsku oblast Rusije kako bi je zaštitio od ukrajinskih diverzanata.

„Čečenske jedinice mogle bi da se izbore sa teroristima koji upadaju u Belgorodsku oblast. Da bi se eliminisala banditska grupa na ruskoj teritoriji bez posledica po civilno stanovništvo i infrastrukturu potrebna su posebna znanja i obuka. Potrebno je ne samo vojno, već i antiterorističko iskustvo“, naveo je on.Prema njegovim rečima, čečenski borci su prošli takvu obuku. „Oni su stekli iskustvo tokom čišćenja republike od banditskog podzemlja i u šumama i u urbanim sredinama“, a učestvovali su i u oslobađanju skoro 40 naselja u LNR i DNR, uključujući i Mariupolj, u kojem su se borili sa znatno brojnijim protivnikom.

Broj čečenskih boraca u bataljonima i pukovima bezbednosnih i vojnih struktura prevazilazi 70.000, a „to su tri cele armije!“

„Sve jedinice su prošle obuku na Ruskom univerzitetu za specijalne snage. Opremljeni su najsavremenijom tehnologijom, besprekornim oružjem i spremni su da ispune svaku naredbu Vrhovnog komandanta u cilju zaštite naše države i naših građana. Ovo bi bila dobra odluka. Stoga smo spremni i čekamo naredbu!“, napisao je Kadirov na Telegramu.

(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *