КАДИРОВ: Заиграла је цела линија фронта – почиње најтежи период за Украјину

KADIROV: Zaigrala je cela linija fronta – počinje najteži period za Ukrajinu

13 decembra 2022

DOLAZI najteži period za Oružane snage Ukrajine – ocenio je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

„Za ukrajinske nacionaliste nastupio je najteži period jer je `zaigrala` cela ogromna linija fronta – počela da se pomera. To nikako ne ide u prilog kijevskom režimu“, ukazao je Kadirov.Naveo je da mu je komandant specijalnih snaga „Ahmat“ – Apti Alaudinov – preneo da više ne može biti govora o bilo kakvim povlačenjima jer su ruske trupe pregrupisane duž cele linije fronta, a uspostavljena je i nova logistička podrška vojsci.

Ruska vojska je sada, kako je Alaudinov rekao Kadirovu, u povoljnijoj poziciji. A on objasnio:

„Naše trupe sistematično potiskuju liniju fronta ka neprijateljskoj teritoriji, istovremeno ispunjavajući jedan od glavnih zadataka čitave specijalne operacije – denacifikaciju Ukrajine“.

Visoki oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko je, pozivajući se na obaveštajne podatke, rekao da su lekari iz zapadnih regiona Ukrajine došli na posao u zonu specijalne vojne operacije zbog velikih gubitaka ukrajinske armije.

(Fakti)

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad5 says:

  poravnaće ih rusi ove zime,pogotovo ako u opšte bude zime(ovo sa meteorologijom je potpuno nenormalno danas,nema klimatskih teorija koje mogu da objasne potpuno odsustvo zime u istočnoj i centralnoj evropi niti to može da se desi prirodno,mislim da je jedan od razloga uništenja energetske mreže u ukrajini upravo zbog toga,potrebne u ogromne količine el.energije za zagrevanje atmosfere u ovolikom obimu,zato prde i na zapadu ,neće biti struje štedite itd.).Nemci su izraz "ruski parni valjak" izmislili upravo zbog toga što im se ista stvra desila od početka 1944.Jednostavno neprestana i potpuno podjednako jaka ofanziva na SVIM delovima fronta,pritisak koji negde mora da probije front a onda sledi haos za odbrambene linije napadnutog koje su i DALJE pod istim pritiskom a u pozadini se gomila oklop protivnika:)Stvarno je lud svako ko krene u pešadijski rat protiv rusa ili kineza.Sreća da su i jedni i drugi miroljubivi i nisu militaristički nastrojeni inače bi se već pričalo kineski u parizu i ruski u berlinu.

 2. Željko says:

  Nisam mogao vjerovati koliko "manjine" u RF vole "rodinu"! Bujruti, budisti i Čečeni, muslimani među najboljim vojnicima vojske RF! I Putin počinje svaki govor sa "mnogonacionalni narode RF" što je jako dobro i što se prema svim religijama, bez obzira na brojnost, ophodi isto! Još da dodam Šojgu, Nabulina, Miler, Novak, Eino, Lavrov sa majčine strane, general Muradov, itd., itd. nisu etnički Rusi ali bore se za RF!

  • Dr.Hrvoje Razum - Mozak says:

   BRAVO ARGENTINA!!!

  • EU Mehmed says:

   Slava Argentini!!!

 3. Pingback: KADIROV: Zaigrala je cela linija fronta – počinje najteži period za Ukrajinu – Novinarstvo odgovorno za stvarnost

 4. Dr.Hrvoje Razum - Mozak says:

  Samo rokaj debeli pa da pređe o na balkanske fašiste hrvate i šipe

 5. @Želkko Zašto mi , to i tako . nismo uspeli sa Jugoslavijom ? Možda smo i mogli ali u jednom ograničenom vremenskom trenutku koji je bio i prošao?! Možda je stvaranje republičkih štabova TO ( praktično jezgara republičkih vojski ) bio onaj strateški paralelan i pogrešan pristup vojnoj odbrani velike zemlje, koji je direktmo oslabio JNA posluživši za suprostavljanje Teritorijalnih odhrana nadređenoj im JNA u secesionističkim republikama?. Te jedinice su trebalo da budu efektivno naoružani narod spreman za partizanski rat na određenoj teritoriji ako i kada ona u opštenarodnom odbrambenom ratu bude od nekog agresora privremeno zauzeta .Neko i nešto ih je okrenulo protiv svoje zemlje i armije, Da je SFRJ napadnuta spolja to se možda ne bi ni dogidilo a dogodilo se je . Ona ( zemlja i arnija ) je suprotno projektovanoj odbrani napadnuta iznutra a mi tu protivurečnost možda i u odsustvu opšte mobilizacije nismo mogli da premostimo. Kod Rusa se je pojavio gen. Surovikin koji je raznovrsne ideje i akcije mnoštva nižih taktičkih jedinica stavio pod neko jednostarešinstvo kao očigledno superiorniji oblik koordiniranja komandovanjem bez elemenata prvenstveno pojedinačnog aktivizms nižih jedinica,Da ali kako i to učiniti sa onakvim našim predsedništvpm SFRJ ? Stvar je imajući i to u vidu ipak morala da se završi tako kako se je završila jer zemlja je napadnuta a bila je več i " načeta " po unutrašnjim a ne vidljivo izvangraničnim spoljnjim obrisima . Ono što je istina početkom devedesetih bilo vidljivo u Evropi je koincidiranje jugoslovenskih lomova sa prerastanjem EEZ u EU što je bilo posebno uz slom u SSSR paralelno pitanje i aktuelan pokazalo se je neprelazan problem za SFRJ.1999. godine dolazi i do otvorebe-agresije na smanjenu SRJ ( pre toga na RS i RSK kao novoformirane ali stvaranjem SRJ vanjugoslovenske entitete sa težnjom da i same postanu države ako to već ne mogu pod imenom velike države u kojoj su do tada mirno živeli i iz koje nisu ni imali nameru da odu) 1999,god, to više i nije bio rat koga bi realno bilo moguće dobiti po uzoru na NOV i POJ 1941- 1045. g.Negde početkon devedesetih je došlo do naše greške u koracima jer su počeli da se menjaju i ciljevi otpora podstrekavanim secesijama u SFRJ . To nas je koštalo tekovina obeju prethodnih Jugoslavija koje je objektivno stvarao upravo srpski narod kao u njima većinski, pijemontski i dp tada pobednički i objedinjavajući faktor te zemlje,.Na kraju smo porazom od nesrazmerno vojno jačeg ( što svakako nigde za nikoga i nije sramota ) i veštim unutrašnjim i spoljnim manipaukacijama ostali i bez skraćene SRJ kroz spolja nametnutu i ka razlazu pilotiranu DZ Srbiju i CG. Mi najpre , po svoj prilici , moramo da ostvarimo jedinstvo između sebe i to takvo koje je istovremeno sa svima sa kojima živimo .To nije jednostavno ali nije nemoguće.Sve ostalo će doći na svoje .

  • Željko says:

   Da ne bude zabune, nisam Srbin, Hrvat sam i ne pišem iz Srbije! Ex YU se trebala razbiti po arhivi CIA odmah nakon Titove smrti! Da se ne lažemo Srbima nije odgovarala vlast Tito-Kardelj a nama ostalima u ex YU, osim tada "kako vjetar puše" narodu Crnogorcima, nije odgovarala vlast nakon Titove smrti kada se oprostite moje mišljenje tzv. JNA skroz "posrbila", kada je npr. u Koprivnici bilo cca. 5% Srba a činili 90 % milicije, kada su svi novci išli ka Beogradu, kada je Topčider printao dinare, bez znanja ostalih republika, kao što radi danas FED u USA i ECB u EU, kada primjerice nije moglo sjedište turizma biti u Dubrovnika nego je moralo biti u Beogradu!O sportu da i ne pišem, primjera tipa Bjekovićevog zgoditka u Ljubljani kada se produžila tekma deset minuta, a trajala bi do ujutro, da "Partizan" da gol, presija nad nogometašima iz Srbije u "Olimpiji" danima tipa "ti si Srbin" a paralelno se našao sudac da "sudi" OFK BG- Hajduk zne se već kako, sve u svemu meni nedostaje socijalizam a ex YU ona nakon Titove smrti nimalo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *