КАДИРОВ ЗАМОЛИО ПУТИНА: Пустите чеченске специјалце да се обрачунају са Исламском државом!

KADIROV ZAMOLIO PUTINA: Pustite čečenske specijalce da se obračunaju sa Islamskom državom!

1 oktobra 2015

Russian President Vladimir Putin gestures during talks with Head of the Non-Government Council on Control over Chechnya’s RestorationKavkaska regija je poslednjih godina mesto islamskog ekstremizma, a čečenski predsednik Ramzan Kadirov želi da spreči dalje priključivanje boraca ekstremistima.

Predsednik Čečenije, Ramzan Kadirov, pozvao je svog ruskog kolegu Vladimira Putina da razmotri slanje muslimanskih trupa u Siriju da se bore protiv Islamske države. On je istakao da Moskva treba da proširi svoje operacije u Siriji koje su počele juče vazdušnim udarima na položaje islamista.

„Nije dovoljna samo avijacija, već i pešadija, što brže dokusurimo ISIL-ovce, živećemo u miru“, kazao je Kadirov koji je napomenuo da „nažalost Čečeni ne mogu učestvovati u ovim borbama“.

Pročitajte još:

RAMZAN KADIROV: Ako nam Putin da dozvolu, mi Čečeni ćemo uništiti Islamsku državu! Živimo za to!

PUTIN ODLIKOVAO KADIROVA A ON MU UZVRATIO: Umreću za tebe!

Kadirov je inače sunitski musliman koji svojom čvrstom rukom vlada Čečenijom, a otvoreno pruža podršku Putinu.

Kavkaska regija na jugu Rusije, koja uključuje Čečeniju, Dagestan i Ingušetiju, postala je mesto islamskog ekstremizma poslednjih godina. Oko 15.000 boraca pridružilo se Islamskoj državi i zaklelo joj se na vernost.

Kadirov: Rusija više nije mogla da čeka

Odluka predsednika Rusije Vladimira Putina o upotrebi Oružanih snaga Rusije za borbu protiv terorizma u Siriji je prava odluka, uverene je šef Čečenije Ramzan Kadirov.

Ubeđen sam da to zlo (Islamska država) treba da bude likvidirano u svojoj jazbini. Ne možemo da čekamo da oni dođu u naše gradove i sela“, naglasio je Kadirov.

On je naglasio da su akcije Rusije u skladu sa međunarodnim pravom.

„Predsednik Sirije je zatražio pomoć. Mi smo pozitivno odlučili. Amerika, Australija i ostali se ponašaju kao razbojnici. Siriji će trebati savetnici. Ako Vrhovni komandant Oružanih snaga Rusije Vladimir Putin izda naređenje spremni smo i sutra da pošaljemo specijaliste svetskog nivoa, kojima nema ravnih na Zapadu“, naveo je Kadirov.

Amerika i njeni partneri, uveren je on, raspiruju požar, umesto da ga gase na žarištu.

„To žarište nam se nalazi pod bokom. Zato Rusija više nije mogla da čeka“, smatra šef Čečenije.

(Dejli mejl, rs.sputniknews.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *