КАДИРОВЦИ САОПШТИЛИ: Досад је изгинуло 400.000 украјинских војника

KADIROVCI SAOPŠTILI: Dosad je izginulo 400.000 ukrajinskih vojnika

12 juna 2023

VOJSKA Rusije uspešno odbija ukrajinske napade, ali će naredne dve nedelje biti teške, rekao je Apti Alaudinov, pomoćnik predsednika Čečenije Ramzana Kadirova i komandant specijalnih snaga „Ahmat“.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine već su izgubile „katastrofalno mnogo vojnika – oko 400 hiljada“.

„Ako sve ovako potraje, kontraofanziva koju finansiraju Evropa i Amerika propašće i ostati bez ikakvog rezultata“, siguran je Alaudinov.Naglasio je da se lično dobro odnosi prema Ukrajincima i da među njima ima prijatelje.

„Problem je u tome što su Ukrajinci potpali pod uticaj država koje apsolutno nije briga za ukrajinski narod. Vojnicima Oružanih snaga Ukrajine, koji misle da se bore za svoju otadžbinu, predlažem da se ne bore za LGBT zastave, za države kojima uopšte nije stalo do njih. Bolje im je da stanu sa nama u redove boraca protiv satanizma, terorizma i ekstremizma koje su u Ukrajini ukorenili NATO i SAD. Spremni smo da učinimo sve da se Ukrajina, koja je u rođačkim odnosima sa Rusijom, ponovo rodi kao suverena država“, rekao je Alaudinov.

Ruska vojska je dozvolila ukrajinskim snagama, koje su napadale iz pravca Velike Novosjolke, da prodru prema Staromlinovki. Da se ukline tri kilometra u dubinu.

Zasad je nejasno: hoće li im biti dozvoljeno da napreduju još kilometar-dva pre nego što se stupica zatvori.

Savetnik predsednika Donjecke Narodne Republike, Jan Gagin, izjavio je da se ukrajinske trupe koncentrišu oko Ugljedara i u Avdejevki radi izvođenja ofanzivnih operacija.

Naglasio je da su to „ozbiljne snage“ jer u Kijevu smatraju da je za Ukrajinu južnodonjecko vojište „ jedno od najperspektivnijih“.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. michael pan says:

    Ako, malo ih je poginulo, treba da nestanu i da nepostoje.

  2. milorad5 says:

    600.000 je sigurna cifra,ni rusi nisu svesni koliki su užasni gubitci ukra.ali nATO ZNA TAČNO--oko 600.000 mrtvih i isto toliko ranjenih teže ili lakše..ogromna klanica je ovo za njih....samo u bahmutu 300.000 što mrtvih što ranjenih..a na samom početku ruske preventivnog udara u prvih 4 meseca su imali 200.000,katasrofa ali mnoge familije su izbegle i nemaju pojma o svojoj rodbini na frontu a mafija u kijevu se pravi da su još u aktivoj službi...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *